Греъм Потър хвали Енцо Фернандес

Мениджърът на Челси смята, че дебютантът се е справил прекрасно

Греъм Потър хвали Енцо Фернандес

Мениджърът на Челси Греъм Потър заяви, че нападателят Пиер-Емерик Обамеянг не е "направил нищо лошо", след като той не попадна в състава на отбора за следващите мачове от Шампионската лига.

Самият Обамеянг замина за Милано, след като му бе съобщено, че няма да попадне в групата за мача на "сините" с Фулъм в петък, който завърши при нулево равенство, а Енцо Фернандес направи дебют за тима. Световният шампион с Аржентина бе един от тримата нови попълнения на Челси през зимата, които получиха картотеки за Шампионската лига.

"Той е професионалист. Разбирам, че е разочарован. Беше трудно решение. Пиер нямаше късмет и ще се бори за мястото си до края на сезона. Каквото и решение да бяхме взели, щеше да има дискусии. Това беше мое решение. Не сме направили нищо лошо", смята Потър, цитиран от "Ройтерс".

"Имам отговорността да взимам тези решения. Той го прие много добре, тренира фантастично", добави мениджърът.

Фернандес, който подписа с клуба часове преди затварянето на трансферния прозорец, игра с голямо желание, но не беше способен да донесе блясъка, от който има нужда новият му отбор. Бившият халф на Бенфика дори бе близо до попадение, но шутът му премина много близо до вратата на Бернд Лено. Друго ново попълнение - Давид Фофана, пропусна най-чистото положение, като ударът му бе избит от защитника Тим Рийм.

"Мисля, че се справи прекрасно", каза Потър за Фернандес. "Може да видите качеството му, както носи на отбора. Не беше лесно за него и за нас, защото не е бил с нас дълго. Но се вълнувам заради него", каза още Потър.

"Мисля, че имаше много позитивни неща и добри чувства, особено в началото на мача, като публиката ми помогна. Съгласен съм, че не направихме достатъчно в атака, за да създадем повече положения, което трябва да правим", призна той.

Мениджърът на Фулъм Марко Силва бе доволен от представянето на отбора си, който си тръгна със заслужена точка от "Стамфорд Бридж". "Това беше дерби. Добър мач за нас. От първата минута играчите разбраха плана и го изпълниха добре", смята португалецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки