Шкриняр вече не е капитан на Интер

Симоне Индзаги призна за това преди дербито с Милан

Шкриняр вече не е капитан на Интер

Защитникът на Интер Милан Шкриняр повече няма да носи капитанската лента, каза мениджърът Симоне Индзаги, след като словашкият национал ще прекрати договора си и ще напусне клуба от Серия А като свободен агент в края на сезона.

Шкриняр, който има близо 250 мача за Интер, откакто се присъедини към клуба през 2017-а, беше пред трансфер в Пари Сен Жермен преди няколко дни, но двата клуба не постигнаха споразумение преди затварянето на трансферния прозорец във вторник.

Съобщава се, че Интер е отхвърлил оферти за повече от 50 милиона евро миналата година, но сега ще остане без 27-годишния играч в края на сезона.

"Не осъждам избора му, но съдя него като човек и играч. Той тренира много добре всеки ден. Вероятно ще бъде титуляр в мача", каза Индзаги преди дербито срещу Милан в неделя.

"По отношение на капитанската лента имаме йерархия. Заради случилото се Шкриняр вече няма да бъде капитан, но това беше обсъдено между клуба и него", добави Индзаги.

"Капитанът е Самир Ханданович, има и други като Марсело Брозович и Лаутаро Мартинес", каза още мениджърът.

Интер е втори в класирането, на 13 точки изоставане от лидера Наполи, докато Милан е пети, на две точки зад градския си съперник.

Милан няма победа в последните си четири мача в Серия А и загуби с 0:3 от Интер за Суперкупата на Италия, но Индзаги не приема, че ще бъде леко срещу шампиона в първенството.

"Е, очевидно дербитата са истории сами по себе си. През тази година и половина изиграхме толкова много, шест от тях. Мачовете за купата ни позволиха да спечелим два важни трофея, мачовете в лигата бяха разочароващи", каза той.

Милан спечели последните си две дербита срещу Интер и се стреми да ги направи три поредни за първи път след четирите поредни успеха в Серия А между 2002 и 2004 година.

След като Милан надделя с 3:2 през септември, тимът също можеха да постигне втори пореден успех над Интер за първи път от кампанията 2010/2011.

"Дербитата са специални мачове. Милан е в момент, когато нещата не са положителни, но говорим за италианския шампион, който стигна до осминафиналите на Шампионската лига след дълго време. Те имат качества и аз много ги уважавам. Ще ни трябва много тичане и решителност, заедно с много концентрация в този двубой", каза Индзаги.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки