Великият ЛеБрон Джеймс подобри вечният рекорд за точки (ВИДЕО)

Той вече има на името си 38 388 точки

Леброн Джеймс счупи рекорда за най-много точки в НБА. Звездата на Лос Анджелис Лейкърс, наричан още Краля от началото на кариерата си, вкара 38 на Оклахома при загубата на тима си със 130:133 у дома. Още в третата четвърт той стана №1 в историята. 10.9 секунди преди края на частта, с изстрел с отскок назад, Джеймс събра 38 388 точки и счупи рекорда на Карим Абдул-Джабар, който се задържа 34 години. 
 
Леброн вдигна ръце във въздуха, а след това се усмихна. Абдул-Джабар, който бе една от многото звезди на трибуните, стана на крака и започна да го аплодира. Мачът бе спрян временно, а близки на Джеймс, включително майка му, съпругата му и децата, излязоха на терена за церемония, с която бе отбелязан моментът. 
 
Абдул-Джабар стана рекордьор по точки в редовния сезон на 5 април 1984, а през 1989 г. се оттегли с 38 387 точки. През годините няколко звезди бяха близо до рекорда му. Карл Малоун завърши само на 1 459 точки зад него. Кобе Брайънт – на 4 744, Майкъл Джордан – на 6 095. Леброн изпревари всички, а вече е и пред Абдул-Джабар. Той излиза начело в класацията в 20-ия си сезон, колкото има и легендата на Лейкърс.
 
Абдул-Джабар подаде топка на Леброн в церемониално предаване на щафетата. Двамата позираха с комисаря на НБА Адам Силвър, а след това и заедно. Джеймс се разплака, а след това се обърна към публиката. 
 
„Искам да благодаря на всички вас. Вие сте единствени по рода си. Да съм заедно с такава легенда като Карим е страхотно. Моля ви, станете и аплодирайте Капитана. Благодаря на семейството си, на тези, които ме подкрепяха. Благодаря, че ми позволихте да бъда част от нещо, за което винаги съм мечтал“, каза Леброн. 
 
На трибуните бяха редица звезди – легенди в НБА, рапъра Джей-Зи, Флойд Мейуедър, Джон Макенроу и други.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки