Манчестър Юнайтед избира между Осимен и Кейн

Един от двамата ще акостира на „Олд Трафорд“ през лятото, твърдят на Острова

Манчестър Юнайтед избира между Осимен и Кейн

Манчестър Юнайтед може да задържи Вут Вегхорст след края на сезона, който играе под наем от Бърнли, но според медиите на Острова това не изключва входящ трансфер, свързан с голям нападател.

Според авторитетния „The Telegraph“, от „Олд Трафорд“ искат през лятото голмайстора на Тотнъм Хари Кейн или Виктор Осимен от Наполи. Вторият е разглеждан като цел №1.

Според изданието, мениджърът Ерик тен Хаг е изправен пред дилемата който от двамата нападатели, струващи по над 100 милиона паунда, е по-подходящ за отбора.

Смята се, че привличането на класен таран да води атаката на тима през следващите години е приоритет за Юнайтед и Тен Хаг трябва да реши дали да заложи на доказания във Висшата лига Кейн или да даде шанс на Осимен.

Източници от „Олд Трафорд“ разкриват, че Осимен отговаря по-добре на профила на Тен Хаг, който иска по-мобилен нападател, предлагащ скорост и физическа сила, но да може и да пресира, както и да бележи редовно голове.

Нидерландецът е наблюдавал нигериеца още миналото лято и, въпреки че има елементи от играта му, в които Тен Хаг не е сигурен, като проблемите му с контузии, се отбелязва, че развитието му през този сезон се харесва на мениджъра на „червените дяволи“.

Сред останалите опции за Юнайтед се смята, че са Гонсало Рамош от Бенфика, Мохамед Кудус от Аякс и Душан Влахович от Ювентус.

Междувременно на „Олд Трафорд“ не изключват възможността да се разделят с Антони Марсиал, за да финансират привличането на някой от въпросните футболисти, а и ако задържат Вегхорст.

Французинът бе привлечен през 2015-а година от Монако, но така и не успя да разкрие пълния си потенциал, като причина за това са и куп контузии, които го измъчват през годините.

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки