Черно море Тича с драматична загуба от ЦСКА

Вижте подробности

Черно море Тича с драматична загуба от ЦСКА

Черно море Тича няма да играе в турнира за Купата на България през този сезон. „Моряците“ загубиха шансове за осмицата в НБЛ, след като претърпяха изключително драматична загуба у дома от ЦСКА с 95:98. Те почти заличиха 18 точки пасив в хода на мача и малко не им достигна да накажат грешките на съперника в последните секунди.

Така, след загубата им и след успеха на Ямбол срещу Левски по-рано днес, те вече няма как да изпреварят баскетболистите на Александър Алексиев, които кръг преди края на второто завъртане са с две победи пред тях. Междувременно ЦСКА се изравни с Левски във временното класиране с 11 победи и 8 загуби и при победа срещу Академик Пловдив ще завърши трети, тъй като има предимство в директните мачове със „сините“. За Черно море пък, който е с баланс 5-14, предстои домакинство на Берое.

Двубоят вървеше кош за кош в първите седем минути. Гостите обаче демонстрираха по-точен мерник и след силен завършек на частта, след края й дръпнаха с 27:17 след 11 точки на Таменанг Чо. ЦСКА продължи да тормози домакините в подкошието и започна втория период със серия от 8:0, след което обаче те отвърнаха с три поредни тройки – две на Михаил Молдов и една на Лъчезар Тошков. Играта продължи много равностойно, а на почивката армейците водеха с 49:42.

Серия от 10:2 в полза на баскетболистите на Росен Барчовски даде начало на второто полувреме, а „моряците“ трябваше дълго да играят без Мартин Коцев, който получи четвърто нарушение и седна на пейката. Постепенно обаче те започнаха да топят изоставането си и преди решителната четвърт намалиха за 63:68.

Армейците на няколко пъти повеждаха с двуцифрена преднина в началото на последната част, но домакините отново се връщаха в мача. 27 секунди преди сирената Лъчезар Тошков доближи отбора си на 89:93, след което последва грешка при изнасянето за ЦСКА и топката отново отиде при варненския тим. Тач Ънру направи бърз пробив и си изпроси фаул, като не сбърка от линията и разликата падна само на 2.

В следващата атака Тошков извърши нарушение срещу Брандън Йънг, но след преглеждане на видео съдиите решиха да го отсъдят като неспортсменско. Гардът вкара и двата наказателни удара, след което и Мартин Сотиров увеличи за 96:91 при оставащи 9 секунди. Последва светкавична забивка на Иван Спиров и когато всичко изглеждаше решено, Йънг сбърка фрапантно, хвърляйки топката в аут в опит да подаде. Спиров се разписа още веднъж, след което Сотиров бе фаулиран при точка разлика и 3 секунди преди края. Той отбеляза и двата наказателни удара, като времето вече остана твърде малко за „моряците“, които не успяха да сътворят чудото.

Таменанг Чо бе в основата на успеха за ЦСКА с 32 точки, 11 борби и 6 асистенции. Драган Зекович записа 21 точки, по 12 имат Брандън Йънг и Мартин Сотиров. За Черно море Тач Ънру отбеляза 25 точки, с 20 и 7 асистенции е Михаил Молдов, 13 точки има Мартин Йорданов. Лъчезар Тошков и Иван Спиров се отчетоха с по десет.

Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки