България се сбори, но пак загуби катастрофално от Сърбия (ВИДЕО)

Баскетболистките паднаха с 26 точки разлика в Самоков

България се сбори, но пак загуби катастрофално от Сърбия (ВИДЕО)

Националният отбор на България за жени не успя да затвори с победа участието си в квалификациите за Евробаскет 2023. Тимът на Стефан Михайлов изигра равностойно първо полувреме срещу европейския шампион Сърбия, но впоследствие не можа да запази нивото през вторите 20 минути и загуби срещата със 76:102. 

Тимът на Сърбия откри срещата с точно попадение от зоната за три точки. Непосредствено след това обаче България се разписа и дори поведе с 5:3 след добри изяви на Радостина Христова и Цветомира Наумова. Басетболистките на треньора Стефан Михайлов се установиха като лидери в резултата през първия период, но в седмата минута серия от 7:0 за сръбкините ги изведе в резултата с 18:12. Три от точките бързо бяха върнати след тройка на Карина Константинова, а до края на четвъртината българките не позволиха на съперника да се отдалечи и дори изравниха за 22:22.

През вторите десет минути българските започнаха със същата енергия, както и в началото на двубоя. Минисерия от 9:4 позволи на тима ни да се радва на лека преднина – 31:26, но в рамките на 7 секунди пет точки бяха стопени заради неспортсменско нарушение. До почивката Сърбия стопи изоставането си и си осигури аванс от пет точки – 44:39.

Сръбкините излязоха преобразени след 15-минутната почивка и стартираха второто полувреме с мощна серия, чрез която си осигуриха двуцифрен аванс за първи път в мача при 59:47. Впоследствие българките съумяха на няколко пъти да скъсят двуцифреното си изоставане, благодарение на точни изстрели на Карина Константинова и Катрин Стоичкова, но тимът на Сърбия отново си върна преднината и водеше със 74:63 преди началото на последната четвърт.

Тонусът за игра на представителния отбор драстично падна в заключителния период, а сръбкините продължиха да поддържат преднината си. Дебют за тима направи и Деница Манолова, която още с влизането си успя да овладее борба в нападение и да отбележи първата си точка за националния отбор на България.

Борислава Христова наниза 20 точки за България. Гергана Иванова добави 14, а Радостина Христова се отчете с 10 точки. Ивон Андерсън бе най-резултатна за Сърбия с 29 точки и 10 асистенции. Тина Краишник допринесе с още 23 точки. 

Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки