Селекционерът на Черна гора с добри думи за България

"Личи си, че имат качество", заяви той

Селекционерът на Черна гора с добри думи за България

Селекционерът на Черна гора - Миодраг Радулович, говори пред медиите в държавата от западните Балкани преди гостуването на България и домакинството на Сърбия от квалификациите за Евро 2024 в края на тази седмица.

"Фокусирани сме върху България, а от опит знаем колко важен е стартът и правим всичко възможно да го направим както трябва. Концентрацията е ключова, досега ни наказваха веднага щом загубим концентрацията си в мача”, коментира 55-годишният специалист.

Радулович, коментира и отпадането на ключови футболисти като Марко Янкович, Урош Джурджевич и вратарят Матия Шаркич, които бяха включени в първоначалния списък за старта на квалификационния списък, но в крайна сметка няма да вземат участие в мачовете в Разград и Подгорица заради контузии.

“Тук са футболистите, които са в най-добра форма, които обичайно играят в клубовете си и които нормално могат да изнесат срещи на такова ниво с нужното желание и интензитет. Добре е, че нашите национали имаха позитивен уикенд, така че списъкът с контузените се сведе на три имена. Съжалявам и за отсъствието на Косович, който претърпя операция на връзките, и няколко други, които имаха дълга зимна пауза... Следим ги всички, те са на фокус", каза Радулович.

Но въпреки че с огромно нетърпение в Черна гора се очаква по исторически, политически и спортни причини срещата със сърбите, то все пак България беше и първата тема на пресконференцията в Подгорица.

"Важно е да започнем по правилния начин, добрите резултати подобряват атмосферата в и около националния отбор. България е футболна страна, следим я особено покрай Младен Кърстаич, който донесе нова енергия. Той подмлади отбора, българите играят агресивно, искат да наложат темпото и ние трябва да отговорим на това. Промениха и системата на игра. Вижда се, че имат доста добро качество, но съм сигурен, че има с какво да им отговорим в Разград", каза черногорският треньор по отношение на българския отбор.

Традиционно България се представя колебливо срещу Черна гора. За пръв и последен път “лъвовете” се поздравиха с успех срещу предстоящия си съперник на 5 септември 2009 г. по време на квалификациите за Мондиал 2010 в ЮАР, когато националната фланелка носеше все още Димитър Бербатов.

От тогава насам “трикольорите” срещнаха Черна гора още четири пъти. Това се случи по време на два квалификационни цикъла за европейски първенства - Евро 2012 и Евро 2020, където нашите момчета загубиха веднъж и записаха три.

Дали България ще успее да постигне победа срещу Черна Гора за първи път от почти 14 години насам, предстои да разберем на 24 март (петък) от 19:00 на “Хювефарма Арена” в Разград.

Германия откри специален полицейски център за Евро 2024

Той ще служи за контрол върху ситуацията в сферата на безопасността по време на турнира

Илия Груев отново впечатлява за Лийдс

Българският халф с отлични показатели от мача с Мидълзбро

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

Мюлер: Целта на Германия е европейската титла

„Знам, че в крайна сметка резултатът винаги е важен“

Арсенал пренаписа историята на дербито с Челси (ВИДЕО)

„Топчиите“ дръпнаха на върха с рекордна победа – 5:0

Луис Енрике мечтае за квадрупъл с ПСЖ

Вижте какво заяви треньорът на парижани

Клоп поиска хладни глави и свежи крака срещу Евертън

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки