Разкритие: Батков „завещал“ на Левски дългове от 4 милиона

Вижте подробности

През миналата седмица в Левски трябваше да се състои пресконференция, на която да бъде казана „Истината“.

Истината за това кой какви ги е вършил, за да бъде клубът близо до фалит.

На брифинга един до друг трябваше да стоят мажоритарният собственик Наско Сираков и Станимир Стоилов. Именно последният от дълго време настоява нещата да бъдат „извадени на светло“.

По една или друга причина обаче такава пресконференция все още не се е състояла.

В момента на сините най-много тежат задълженията към Националната агенция по приходите. Те са в размер на над 11 милиона лева. Заради това НАП запорира сметките на клуба.

И прибира по 30 процента от приходите на сините. За справяне с критичното положение Наско Сираков откри дарителска сметка, като парите от нея отиват директно в държавната хазна.

От тръст „Синя България“ – фенското сдружение, което притежава 10 процента от акциите на клуба, вече повдигнаха завесата. В гостуване по 7/8 TV членът на сдружението Никола Бушняков обяви, че „Синя България“ като миноритарен акционер в Левски е използвал правата си и е изискал официална документация по случая.

И скоро ще запознае футболната общественост и с други конкретни цифри, касаещи дълговете на сините. Като за начало той разкри, че 4 милиона лева задължения към НАП са били натрупани от Тодор Батков. След това той прехвърли мажоритарния си пакет акции на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, а те след управлението си ги предоставиха на Спас Русев.

След известен престой на „Герена“ последният имаше колебание на кого да прехвърли „горещия картоф“, а в крайна сметка дяловете отидоха при Васил Божков и Георги Попов. Те накрая предоставиха акциите си на Наско Сираков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки