ЦСКА отново на лагер в Австрия

„Червените“ се готвиха се в алпийската страна в 6 от последните 7 лета

ЦСКА отново на лагер в Австрия

ЦСКА отново ще проведе основната част от лятната си подготовка в Австрия, пише „Тема Спорт“.

Армейците бяха в алпийската страна в 6 от последните 7 години, като единственият пропуск бе наложен от пандемията от коронавирус през 2020 г.

На австрийска територия червените ще се готвят не само за следващия сезон в Първа лига, но и за участието си в евротурнирите.

Всички на „Армията“ се надяват тимът да участва в квалификациите за Шампионската лига, а не както през този сезон – за Лигата на конференциите.

Това ще означава, че тимът е сложил край на 15-годишната си суша без титла. Както е известно, родният шампион започва от първия кръг на ШЛ, който през следващия сезон ще се проведе 11-12 и 18-19 юли. Ако ЦСКА остане втори в първенството, пък ще стартира участието си в ЛК от втория предварителен кръг на 27 юли и 3 август.

Както „Тема Спорт“ вече писа, Първа лига ще започне на 14 юли, петък. Това е датата, която е обсъждана от Професионалната футболна лига и футболния съюз. И се очаква именно тя да бъде гласувана от Изпълкома на централата.

Настоящият шампионат стартира рекордно рано – още на 8 юли. Издърпването за тази дата бе наложително заради световното първенство в Катар, което се състоя през ноември и декември миналата година. Именно затова и първенството ще завърши доста късно – в началото на юни.

Първата част на подготовката на ЦСКА ще се проведе на родна територия, най-вероятно на клубната база в Панчарево. Лагерът в Австрия пък ще бъде вторият етап от нея. Именно в алпийската страна червените ще проведат и по-голямата част от летните си контроли.

В последните години там те изиграха престижни спаринги с Динамо Киев, Шахтьор Донецк, Ред Бул Залцбург, който срещнаха и това лято и загубиха с 1:2. Другите спаринги бяха срещу Гройтер Фюрт (1:4), което бе и неофициален дебют за Саша Илич начело на ЦСКА, австрийския Кематен (5:3) и румънския Сепси (0:4).

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки