БФС постави за цел класиране на Евро 2024

Вижте подробности

БФС постави за цел класиране на Евро 2024

От БФС поставиха като цел пред националния отбор класиране на Евро 2024. Националите са в група със Сърбия, Черна гора, Унгария и Литва в евроквалификациите, които започват след броени дни. Заместник-изпълнителния директор на футболната ни централа Христо Запрянов призна, че е време "трикольорите" най-накрая да намерят място на голям футболен форум.

"Ние, ако не сме оптимисти, не можем нищо друго да направим, освен да се надяваме да не е поредният, а последният опит за класиране. В последните години имаше много случаи, в които бяхме много близо. Не ни достигаше една точка. Бяхме на полуфинален бараж от класиране на Европейско. В един момент 24 или 25 точки спечели националният отбор, докато други се класираха с по 14 на голям форум. Доста обстоятелства се насъбраха в този отбор. Всички смятаме, че е назрял моментът сериозно да се гони класиране. Много хора казват, че групата е преодолима. Естествено, че е супер трудна, имайки предвид геополитическата ситуация и противниците. Всяко ново начало носи надежди след себе си", каза Запрянов.

Националният отбор ще продължи да играе извън София, намекна още той. Както е известно, в момента селекцията на Младен Кръстаич домакинства в Разград, но съвсем скоро и стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще е готов, което ще даде още една опция на БФС.

"Аз самият, а и други колеги вече сме обсъждали тази идея. Един вид "Road Trip". Така е в Италия и Испания. Дори вече и в Англия. Целта е да доставиш емоция на възможно най-много хора. Всичко обаче зависи от съоръженията. Това, което мога да кажа за Разград е, че интересът към мача в петък с Черна гора е сериозен. Нашата идея е да играем на възможно най-много стадиони", коментира още Запрянов пред "Дспорт".

Той говори и за състоянието на националния тим и за премиите, които са договорени с играчите при евентуално класиране.

"Антон Недялков тренира, не е освободен. Надяваме се да играе. Имаше кадрови проблеми, но за всяка позиция Младен Кръстаич има избор. Той носи отговорност. Бих казал на феновете да подкрепят отбора. Тепърва се гради и има нужда от подкрепа. Говорено е за премиите. Преди началото на квалификациите винаги има среща между президента, селекционера и капитана. Всички страни ще са доволни, ако България се класира. Друго не мога да разкривам", завърши Запрянов.

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки