Кристиано: Преминах през най-слабия период в кариерата си

„Сега мога да продължа да помагам на Португалия“

Кристиано: Преминах през най-слабия период в кариерата си

Капитанът на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо заяви, че е преминал през най-слабия период в кариерата си в началото на този сезон, което е довело до напускането му на Манчестър Юнайтед.

Нападателят се раздели с "червените дяволи" за втори път в кариерата си дни преди старта на световното първенство в Катар, а след това подписа договор с тима на Ал Насър от първенството на Саудитска Арабия.

"Понякога, когато си на върха на планината, не виждаш какво става под теб. Аз имах лош период в моята кариера. Нямам проблем да призная това. Но животът продължава. Може би за пръв път попаднах в такава дупка. Това е част от растежа на човек. Сега се чувствам по-подготвен и това бе важен урок за мен. Смятам, че станах по-добър човек", заяви Роналдо на пресконференция преди предстоящите европейски квалификации с Лихтенщайн и Люксембург.

Той добави, че се надява да остане част от националния тим максимално дълго, но не гарантира, че ще играе на следващото световното първенство в САЩ, Канада и Мексико през 2026 година.

"Искам да правя всичко стъпка по стъпка. Мисля само за момента и не гледам към бъдещето. Винаги съм искал да помагам на Португалия, но крайното решение винаги е на старши треньора. Моята задача е да бъда готов. Искам да бъда част от националния отбор, докато тук държат на мен. Дали искам да продължавам да вкарвам голове? Да, разбира се. Искам и да стана играча с най-много международни мачове", добави 38-годишният Роналдо, който вече е най-резултатният играч в историята на всички национални отбори със своите 118 попадения.

При поява на терена в един от двата предстоящи мача Роналдо ще излезе еднолично на върха и в класацията за най-много изиграни срещи на национално ниво.

"Чувствам се щастлив, когато съм с националния отбор. Чувствам тази повиквателна по същия начин, по който и първата. Не мисля за отказване, защото не искам да хвърлям бялата кърпа. Още мога да помогна на този отбор", заяви Роналдо.

Той бе запитан и за усещането си в първенството на Саудитска Арабия.

"Саудитската лига не е на нивото на Висшата лига на Англия. Но бях изумен от позитивизма, който имат хората там. Ако продължат да следват плана, който имат, няма да е далеч денят, в който това ще бъде петото или шестото най-силно първенство в света", заяви Кристиано Роналдо.

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки