ОБЗОР: Югозападна Трета лига (ВИДЕО)

Фаза 2 от първенството стартира с общо 11 мача

ОБЗОР: Югозападна Трета лига (ВИДЕО)

Фаза 2 от първенството на Югозападната Трета лига стартира с общо 11 мача, от които 5 в група 1, и 6 в група 2, както следва:

Група 1

На стадион Бончук се срещнаха отборите на ФК Марек 1915 и Септември Симитли. През първата част на срещата отборът на домакините започна с натиск и се настани трайно в половината на гостуващия тим, но опитите на футболистите на Марек да вкарат гол срещаха добре подредената защита на тима от Симитли, които подсказаха за какво са дошли, разчитайки напред на контраатаки. Николай Ганчев, Даниел Гогов, Георги Божилов и Александър Близнаков обстрелваха вратата на Александър Марковски, но до отбелязване на попадение не се стигна и това бе причина футболистите да се приберат на почивка при нулево равенство. След почивката картината на терена не се промени. Едва в 75-та минута след шут на Николай Ганчев топката срещна напречната греда зад Александър Марковски, завърна се и стража на гостите съвсем неволно я довкара за 1:0. Старши треньорът на Септември Симитли Стефан Гошев вкара в игра футболисти от резервната скамейка с цел освежаване на играта и да се търси начин за изравняване на резултата, разчитайки на Владислав Златинов, Ивайло Иванов-Папен и Илия Цеков. При това положение се отвориха по-големи пространства за футболистите на Марек и в 87-ма минута Александър Близнаков направи безпомощен вратаря Александър Марковски за 2:0. След мача наставникът на Марек Танчо Калпаков изрази своето задоволство , че се стигна до победа и втората фаза стартира с победа срещу стабилен отбор, какъвто е този на Септември Симитли. При това положение отборът на Марек е на върха на таблицата с 24 точки, а Септември Симитли е на 10-то място с 6 точки.

На стадион Чавдар в град Етрополе се срещнаха едноименният тим и дубъла на ЦСКА София.  Този мач завърши с победа за домакините с гол, отбелязан от Тони Стоичков , в 81 –ва минута. „Не се подредиха добре нашите защитници след центриране и позволихме на Тони Стоичков с глава, необезпокоен , да вкара единствения гол в срещата. За мен мачът беше равностоен. През първото полувреме пропуски направиха Георги Димитров и Илиян Антонов, а през второто – Георги Чорбаджийски и влезлия Алесандро Николов. Следващият ни мач срещу Марек ще се играе чак в четвъртък, 30 март, защото имаме привикани пет футболисти в юношеския национален отбор”, сподели Стамен Белчев-старши треньор на ЦСКА ІІ София. След този мач отборът на Чавдар е на 2-ро място с 16 точки, а този на ЦСКА ІІ – 7-ми с 9 точки.

На терена с изкуствено покритие на стадион Христо Ботев се срещнаха отборите на Балкан 1929 Ботевград и ФК Кюстендил.  Срещата започна с превес за отбора на домакините, които след центриране отдясно в наказателното поле на гостите Александър Асенов в 9-та минута с глава простреля вратаря Александър Михайлов за 1:0. В 23-та минута след груба грешка на защитата на Балкан Марио Евтимов се възползва от ситуацията и оползотвори контраатаката с гол за 1:1. Този резултат се запази до края на срещата. Две различни мнения дадоха наставниците на двата отбора. Иван Редовски сподели, че мачът се е играл на една врата и резултата е нереален. Непростими пропуски за тима на домакините са направили Николай Миков , Павел Петков и влезлия Калоян Бонев. Старши треньорът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов сподели, че мачът се  е играл на изкуствен терен, който според него е маломерен и не отговаря на изискванията и затова футболистите на домакините са играли по-добре, защото са се приспособили по-бързо, тъй като са играли на този терен. ФК Кюстендил остава 3-ти с 16 точки, делейки второто място с отбора на Чавдар, а Балкан е 8-ми с 8 точки.

На стадион Свети Петър в град Банско местният Банско Тийм се срещна с отбора на ОФК Костинброд от едноименния град. В 27-ма минута след шут на Теодор Чолев вратаря на гостите Валентин Галев изби кълбото и в добавката Денис Ангелов не сгреши за 1:0. Първият си сериозен удар  отборът на гостите отправи едва в 40-та минута, но стража на домакините Атанас Тъпигьозов направи успешна намеса. През втората част на срещата Петър Пенчов  и Денис Ангелов се озоваха в удобни позиции за отбелязване на гол, но вратаря на гостите Валентин Галев показа класа и това не се случи. В 88-ма минута Венцислав Маламов не успя да вкара топката в празна врата и уцели лявата странична греда на Валентин Галев. „Продължаваме да играем успешно. Спечелихме срещу един от най-силните отбори в групата – този на Костинброд. Силен дебют направи младия талант Петър Пенчов. Следващият ни мач ще бъде срещу Вихрен в Сандански”, сподели играещият помощник треньор на Банско Иван Топузов. След този мач отборът на Костинброд е на 5-то място с 13 точки, а на Банско – 6-ти с 11.

На стадион Сливнишки герой в град Сливница се срещнаха едноименният тим и Вихрен Сандански. Първият гол в срещата отбеляза Флавио Карвальо за 0:1. Опитите на домакините да изравня резултата се оказаха безуспешни. Не липсваше и напрежение и до края на първата част на мача главният съдия Станислав Апостолов показа два жълти картони на Асен Георгиев и Йордан Тодоров от домакините и на Раиф Мурадов от гостите. Втората част на срещата беше още по-напрегната и динамична, но при контраатака на Вихрен Тамги Лоншел простреля вратаря Янко Димитров за 0:2. Почетното си попадение футболистите на Героя отбелязаха в 88-ма минута от дузпа чрез Николай Маринов. Нови четири жълти картони за домакините и пет за гостите показа арбитърът Станислав Апостолов, което говори за напрежение до края на срещата. Тази победа се оказа изключително ценна за отбора на Вихрен, които са 4-ти във временното класиране с 15 точки, с 1 по-малко от Чавдар Етрополе и ФК Кюстендил. Отборът на Сливнишки герой е на 9-то място с 8 точки.

Група 2 е от 12 отбора. Изиграха се 6 срещи, както следва:

На помощния терен с изкуствено покритие  на стадион Славия се срещнаха дублиращия отбор на домакините и ФК Надежда Доброславци. Първи откриха резултата домакините в 17-та минута след успешно изпълнена дузпа от Ивайло Марков за 1:0. В 33-та минута Делян Иванов успя да изненада вратаря на домакините Илиян Илиев за 1:1. През второто полувреме и двамата наставници извършиха поетапно по пет смени с цел да се освежи играта на терена. Две минути преди края на  първата част на срещата Стилиян Симеонов от отбора на Надежда изпрати топката неспасяемо във вратата на стража на белите Илиян Илиев за 1:2.  При този резултат футболистите на двата отбора се прибраха на почивка. Извършени бяха смени в съставите и на двата отбора, които се оказаха по-успешни за дубъла на Славия. В 47-ма минута Кристиян Величков изненада вратаря Калин Дончев за 2:2. Три минути по-късно отново той изпрати топката в мрежата на Калин Дончев за 3:2. В 80-та минута главният съдия Иво Исаев показа червен картон на Здравко Панев от Надежда и остави отбора да доиграе срещата с човек по-малко на терена. В двуминутното продължение резервата Мануел Белфиоре изпрати топката във вратата на Калин Дончев за 4:2. Така Славия 2 е на 13-то място с 21 точки, а Надежда е на 22-ро място с 4 точки.

На стадион Герман се срещнаха отборите на Септември ІІ София и Гранит Владая. Срещата започна добре за отбора на гостите, които в 11-та минута след отсъдена дузпа от главния съдия Александър Вангелов поведоха в резултата с гол на Валентин Миленов за 0:1. При този резултат приключи първата част на срещата. След почивката отборът на домакините упражняваше натиск за изравняване на резултата, но успяха едва в 83-та минута, когато  с гол от дузпа резервата Хари Денков спаси отборът си от загуба. Главният съдия Александър Вангелов, който ръководи срещата на ниво, показа червени картони на Боян Евтимов от гостите в 84-та минута и на Петър Петров от домакините в даденото 4 минутно продължение. След този мач отборът на Септември ІІ е на 14-то място с 19 точки, а Гранит е на 20-то място с 9 точки.

На затревения терен на стадион НСА третият отбор на ЦСКА 1948 прие Пирин Разлог. Очакванията отборът на домакините да продължи  победния си ход след като направи това срещу Марек като домакин и Чавдар Етрополе като гост, не се сбъднаха. Възпитаниците на играещия старши треньор на Пирин Разлог Димитър Мавродиев продължиха успешните си игри, като всичко това  е дело на новия наставник на тима, който успя да изгради много добър колектив от млади и опитни футболисти и с играта си, която показва отборът му, откакто той го ръководи, играе модерен и разнообразен футбол. Попадението в този мач бе на Александър Александров – Аци в 47-ма минута бе достатъчно отборът на Пирин Разлог да постигне авторитетна победа, отдалечавайки се от опасната зона, и заема вече 17-то място с 16 точки. ЦСКА 1948 ІІІ е на 18-то място с 14 точки.

На стадион Христо Ботев в град Ихтиман се срещнаха едноименният тим и дубълът на Левски София. Отборът на домакините , водено т капитана си Борислав Балджийски, поведе в резултата с негово попадение. Натискът продължи до края на първата част на двубоя, но до нов гол не се стигна във вратата на гостуващия тим. След почивката отново по-добрия отбор бе този на Ботев Ихтиман. В 59-та минута Ивайло Величков оползотвори атака на своя тим за 2:0. До края на срещата нови пропуски направиха Владимир Бахъров  и Борислав Балджийски от отбора на домакините. С тази победа отборът на Ботев е на 15-то място с 18 точки, а Левски ІІ е на 16-то със 17 точки.

На стадион Раковски се срещнаха отборите на местния Левски Раковски и Оборище Панагюрище. По един гол в двете полувремена отбелязаха футболистите на Оборище. В 28-ма минута Георги Кременлиев откри за 0:1,  а в 87-ма минута Иван Георгиев покачи на 0:2. В 44-та минута главният съдия Владислав Цветков отсъди дузпа в полза на гостите от Панагюрище, Петко Петков насочи топката от бялата точка в левия ъгъл на вратаря на домакините Ивайло Неделчев, но стража изби кълбото. С тази победа отборът на Оборище е 12-ти с 23 точки, а Левски Раковски е на 19-то място с 13 точки.

На градския стадион в Гоце Делчев се срещнаха отборите на местния Пирин и Рилски спортист Самоков. Срещата беше доста оспорвана. Домакините търсеха победата на всяка цена, но не успяха да сторят това, защото срещу тях играеше тим, изграден през зимата от много добри футболисти със стаж в професионалния футбол. С гол на Димитър Атанасов в 15-та минута отборът на Рилски спортист Самоков спечели трите точки и заема 1-вото място в таблицата на групата с 25 точки. Пирин Гоце Делчев е 21-ви с 9 точки.

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки