ОБЗОР: Бостън продължи победната си серия

Вижте всички резултати и класирания в НХЛ

ОБЗОР: Бостън продължи победната си серия

Каролина загуби от гостуващия Ню Йорк Рейнджърс с 1:2, но си осигури място в плейофите на Националната хокейна лига.

Домакините са лидери в Столичната дивизия със 100 точки от 70 мача и станаха вторият отбор с гарантирано място в елиминациите за купа "Стенли" след Бостън.

Адам Фокс прекъсна голова суша от 24 срещи, а Артьоми Панарин вкара другото попадение за успеха на Рейнджърс. Игор Шестьоркин отрази 29 шайби.

Себастиан Ахо беше точен за Каролина.

Бостън надделя над гостуващия Монреал с 4:2 и направи нова крачка "Президентс Трофи", който се връчва на шампиона в редовния сезон на Националната хокейна лига. Отборът води уверено в класирането със 115 точки от 71 мача.

Давид Пастрънак реализира 49-ото си попадение в кампанията и добави асистенция, а Тайлър Бертузи също завърши с гол и асистенция за петия пореден успех на Брюинс. Джейк ДеБръск и Давид Крейчи също се разписаха.

Ник Сузуки и Кърби Дач се отличиха с по гол и асистенция за канадците. 

Остън Матюс се разписа два пъти, а Торонто се справи с домакина Флорида с 6:2. Вилям Ниландер и Мичъл Марнър добавиха по гол и асистенция за канадците, а Мат Мъри парира 33 изстрела.

Джоел Фарабий се отличи с попадения и асистенция, а Джеймс ван Раймсдайк единствен вкара при дузпите, с което Филаделфия спечели с 5:4 срещу Минесота като домакин. Мат Болди реализира две попадения за гостите, но това не беше достатъчно.  

Защитникът Джон Карлсон се завърна на леда след 36 мача отсъствие заради лечение на контузия и завърши с гол и асистенция при домакинската победа на Вашингтон над Чикаго с 6:1. Александър Овечкин и Никлас Бекстрьом също добавиха по попадение и асистенция.

Лоугън Томпсън направи 37 спасявания и помогна на лидера в Западната конференция Лас Вегас да надделее с 3:2 над домакина Калгари. Гостите постигнаха трети пореден успех и вече имат 96 точки.

Алекс ДеБринкат блесна с два гола и асистенция, а Отава разгроми Тампа Бей като домакин със 7:2. Брейди Ткачак допринесе с две попадения. За гостите Брейдън Пойнт реализира рекордния в кариерата си 45-и гол в рамките на един сезон, а Никита Кучеров добави две асистенции и вече има 102 точки през кампанията.

Детройт пропиля аванс от 2:0 и допусна обрат с 3:4 срещу гостуващия Сейнт Луис, с което загуби за четвърти път в пет мача. Домакините изостават на 9 точки от място в плейофите.

Сидни Кросби вкара за първи път в кариерата си в Далас, но това не помогна на Питсбърг да избегне поражението с 2:3. Кросби вече има попадения като гост срещу всички съперници в лигата. Джейк Оутинджър блесна с 40 спасявания за тексасците, а Джо Павелски и Джейми Бен донесоха успеха с две попадения в третата част.

Джей Ти Милър, Андрей Кузменко, Конър Гарланд, Дакота Джошуа и Филип Ди Джузепе завършиха с по гол и асистенция, а Ванкувър се справи със Сан Хосе със 7:2.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Флорида - Торонто            - 2:6
Филаделфия - Минесота        - 5:4 с дузпи
Бостън - Монреал             - 4:2
Каролина - Ню Йорк Рейнджърс - 1:2
Детройт - Сейнт Луис         - 3:4
Отава - Тампа Бей            - 7:2
Вашингтон - Чикаго           - 6:1
Нешвил - Сиатъл              - 2:1 с дузпи
Калгари - Лас Вегас          - 2:3
Далас - Питсбърг             - 3:2
Анахайм - Уинипег            - 2:3
Ванкувър - Сан Хосе          - 7:2 

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Бостън 115 точки, Торонто 95, Тампа Бей 90
Столична дивизия: Каролина 100, Ню Джърси 98, Ню Йорк Рейнджърс 94
"уайлд кард" за плейофите: Ню Йорк Айлъндърс 82, Питсбърг 80

Западна конференция:
Централна дивизия: Далас 92, Минесота 91, Колорадо 88
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 96, Лос Анджелис 92, Едмънтън 90
"уайлд кард" за плейофите: Сиатъл 86, Уинипег 85.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки