ОБЗОР: Испания започна пътя към Евро 2024 с класика (РЕЗУЛТАТИ)(ВИДЕО

Норвегия не успя да се справи с "Ла Фурия" без Ерлинг Холанд

ОБЗОР: Испания започна пътя към Евро 2024 с класика (РЕЗУЛТАТИ)(ВИДЕО

Испания започна ударно квалификациите за Евро 2024 и надви с 3:0 Норвегия като домакин в Малага. Норвежците бяха без голямата си звезда Ерлинг Холанд, който лекува контузия и ще е аут и за следващия мач на отбора срещу Грузия.

Начо първи опита изстрел от далечна дистанция в 6-ата минута, но ударът му бе блокиран. Добрата игра на испанците продължи. В 11-ата минута Мората се оказа с топка в крака и в наказателното поле на Норвегия. Нападателят обаче бе с гръб към вратата и се пробва да се завърти и да подаде, но не намери свой съотборник.

В 13-ата минута Балде проби отлично в пеналтерията на Норвегия след добър пас на Гави. Той шутира, а топката рикошира в краката на Дани Олмо и влезе в мрежата на Ниланд - 1:0.

В 72-ата минута Испания погледна към вратата на Норвегия. Първо с центриране от корнер, като с него защитата на гостите се справи и изби. След това Микел Мерино пробва изстрел от сериозна дистанция, който бе блокиран.

Три минути по-късно Йереми Пино бе изведен прекрасно зад защитата на норвежците. Той директно шутира, но не го направи достатъчно прецизно и топката мина встрани от вратата.

Сьорлот попиля страхотна голова възможност в 80-ата минута. Той се освободи и получи на далечната греда, след което опита директен шут от въздуха, който обаче бе разочароващ и прелетя далеч от целта.

В 84-ата минута Хоселу удвои преднината на испанците и до голяма степен сложи точка на спора. Той получи страхотно центриране от Фабиан Руис отляво и успя да се пребори със защитник на Норвегия в пеналтерията, за да стигне първи до топката и да я прати с глава в мрежата.

Минута след това Хоселу се оказа на точното място в точното време. До него стигна топката след спасен удар на Оярсабал. Хоселу не сбърка срещу опразнената врата и я прати във вратата на Ниланд за 3:0.


Всички резултати от квалификациите за Евро 2024 днес:

Шотландия - Кипър 3:0
Армения - Турция 1:2
Беларус - Швейцария 0:5
Израел - Косово 1:1
Андора - Румъния 0:2
Хърватия - Уелс 1:1
Испания - Норвегия 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки