Италия се справи лесно с Малта, Кабаков свири мача на "Скуадрата"(ВИДЕО)

Матео Ретеги отново вкара за италианците

Италия се справи лесно с Малта, Кабаков свири мача на "Скуадрата"(ВИДЕО)

Европейският шампион Италия постигна победа с 2:0 при гостуването си на Малта в мач от втория кръг на група C на квалификациите за Евро 2024 в Германия. Главен съдия на двубоя бе Георги Кабаков с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти рефер бе Никола Попов. Асистент на ВАР арбитъра Кристиан Дингерт пък беше Драгомир Драганов.

С успеха „Скуадра адзура“ е на второ място във временното класиране с три точки от два мача. Малта е на последната позиция с нула.

Тонали записа и втора асистенция в 27-ата минута, когато пусна пас към Матео Песина, а той от близка дистанция не сгреши и покачи на 0:2. Попадението бе разгледано от ВАР за засада, но така се оказа, че няма.

Четири минути по-късно Винченцо Грифо бе спрян от вратаря Хенри Бонело, а впоследствие поиска дузпа след съприкосновение с малтийски футболист, но Кабаков не показа да има интерес към ситуацията.

В 69-ата минута Бонело направи ново спасяване, след като отрази прекрасен удар на Джанлука Скамака, който получи подаване по земя. С това се и изчерпаха интересните положения в мача, а Италия стигна до първи три точки в групата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки