В Унгария: Виктор Орбан ще гледа на живо мача с България

Очаква се 500 души от 3 страни да викат за „лъвовете“

В Унгария: Виктор Орбан ще гледа на живо мача с България

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е потвърдил, че ще присъства на мача на националните отбори на Унгария и България тази вечер.

Втората за българите европейска квалификация от група G започва в 21.45 часа и ще се играе на стадион "Пушкаш Арена".

59-годишният унгарски премиер е сериозен фен на футбола, както и на МОЛ Види на клубно ниво. А любовта му към най-популярната игра се изразява в инвестиции за милиони евро в инфраструктурата, организацията и обезпечаването на отбори и региони. От протокола на министерския съвет на страната са потвърдили пред футболната федерация, че Орбан ще бъде в Супер-ВИП-ложата тази вечер, а редом до него ще седне и президентът на БФС Борислав Михайлов.

За Орбан това е втора среща на високо ниво, на която ще ходи като зрител в рамките на 10 дни, след като посети и двубоя между Ференцварош и Байер (Леверкузен) в Лига Европа на 16-и март.

Иначе домакините демонстрираха отношение на най-високо ниво към българския отбор и делегацията.

Ангажирани асистенти постоянно се интересуваха на кой какво му липсва, за да решат казуса както на "Пушкаш Арена", така и на базата на националния тим "Телки", която се намира на 20 километра северно от Будапеща.

Около 500 фенове ще подкрепят българския национален отбор довечера. Пресаташето на унгарския футболен съюз (MLSZ) Йеньо Шипош заяви, че първоначално българите са поискали 400 билета, а след това са заявили още, като са получили 100 допълнителни.

Интересното е, че агитката на българите довечера ще събере сънародници от три държави. Освен най-многочислената група, която пристига от нашата страна, в сектора на "Пушкаш Арена" ще развеят трибагреници българи, живеещи в Унгария и в съседна Словакия.

Капацитетът на впечатляващия и скъпоструващ национален стадион на унгарците е малко над 62 хиляди зрители, но според човекът от федерацията, от съображения за сигурност ще бъдат пуснати най-много 60 хиляди. И това е на път да се случи, тъй като в неделя вечерта е имало малко над 900 свободни билета, по високите етажи на секторите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки