Силвия Радойска обяви групата за турнира в Бояна

Единствената пълна дебютантка е вратарката Мартина Илиева от Етър

Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска обяви окончателната група за турнира "International Women's Cup" 2023, на който е домакин БФС на базата в Бояна.

Най-напред станаха известни играещите в чужбина, а сега вече и момичетата от българското първенство са известни.

Единствената пълна дебютантка е вратарката Мартина Илиева от Етър (В. Търново). До момента е била включвана в девическите национални отбори до 15 и до 17 години. Но след като и при подрастващите, и в женското първенство Илиева демонстрира страхотен потенциал, Силвия Радойска реши да й даде шанс и в женския тим на страната.

В първото издание на турнира ще вземат участие още отборите на Литва, Латвия и Косово. На  отборът на България се изправя срещу Литва от 11:00 часа, а след обяд - от 17:00 ще се изиграе срещата между отборите на Косово и Латвия.  Финалът между победителите от двете срещи ще се изиграе на  от 17:00 часа, а срещата за определяне на третото място ще се изиграе в същия ден от 11:00 часа. Турнирът ще бъде със свободен достъп за всеки желаещ да подкрепи нашите момичета.

Ето и имената на играещите в чужбина български футболистки:

Вратари: Роксана Шахънска (Локомотив Стара Загора), Мартина Илиева (Етър ВТ)

Защитници: Яница Иванова (Реал Меда, Италия), Гергана Илийчева (Матера Сити, Италия), Николета Бойчева и Нора Димитрова (и двете от Локомотив Стара Загора), Мариела Недева и Силвия Кефалова (и двете от НСА), Жасмина Атанасова и Ивет Василева (и двете от ЛП Суперспорт)

Полузащитници: Ивана Найденова и Лора Петрова (и двете от Оробика Бергамо, Италия), Симона Петкова (Аарау, Швейцария), Леонора Желева (Депортиво Паркесол, Испания), Ивелина Павлова и Здравка Парапунова (и двете от НСА)

Нападатели: Евдокия Попадинова (Сасуоло, Италия), Александра Янева (Матера Сити, Италия), Катрин Караджов (Орво, Франция), Полина Ръсина (НСА), Кристияна Димитрова (ФК Пълдин Пловдив), Мирела Моева (Етър ВТ).

Още от БГ Футбол

Става дума за Карагарен и Александров

Вижте подробности

Треньорът на ЦСКА коментира успеха над Локо Пловдив

Вижте подробности

Той отново бе критичен към атаката си

Капитанът на ЦСКА похвали противника

"Феновете са важни за нас", отсече треньорът на Пирин

"Има проблеми в състава, но това не е извинение", каза треньорът на Ботев Враца

"Акулите" този път показаха много добро лице

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки