ОБЗОР: Битката за челото и оцеляването на Югозапад продължава

Вижте как завършиха последните мачове

ОБЗОР: Битката за челото и оцеляването на Югозапад продължава

Вторият кръг от втората фаза на ЮЗ трета лига в изминалата събота премина с три срещи по-малко.

В група 1, където 10 отбора атакуват челото на таблицата, не се игра мачът между отборите на ЦСКА ІІ и Марек . Тази среща беше отложена по молба на армейския клуб заради ангажирани пет футболисти в юношеския национален отбор до 18 годишна възраст за две контролни срещи срещу отбора на Полша.  Впоследствие СТК на ЗС на БФС уведоми двата клуба, че мачът ще бъде игран в петък, 31 март, от 16 часа на стадиона в Панчарево.

На стадион Осогово в Кюстендил се срещнаха  отборите на ФК Кюстендил и Чавдар Етрополе. Този двубой беше своеобразно дерби ,като и двата тима бяха с нагласа за победа, за да могат да се приближат и скъсят разликата с временния водач Марек. Той премина с много битка на терена. Явно младият футболен специалист Мартин Йорданов успя тактически  в срещата и тя съвсем справедливо завърши с резултат 2:0 след две попадения на Марио Евтимов. Така с тази победа отборът на ФК Кюстендил зае второто място във временното класиране с 19 точки, пет по-малко от намиращият се пред него Марек, който е  с 24 точки и 1 мач  по-малко. Отборът на Чавдар е на 4-то място с 16 точки. В следващия кръг , който ще се играе на 8 април от 17 часа,  ФК Кюстендил ще гостува в Дупница на Марек, а Чавдар ще приеме ОФК Костинброд.

На стадион „Георги Бенковски” в град Костинброд се срещнаха едноименния тим и Балкан Ботевград. Този мач бе спечелен от четата на Иван Редовски с гол на Павел Петков в 68-ма минута. Мачът беше доста оспорван, като главният съдия Иван Донев, който ръководи мача на ниво,  показа два жълти картона на домакините и четири за гостите. След тази забута отборът на ФК „Костинброд” заема 5-то място с 13 точки, а Балкан – 7-мо с 11 точки.  В следващия кръг ОФК „Костинброд” ще гостува на „Чавдар” Етрополе, а „Балкан” ще приеме в Ботевград „Вихрен” Сандански.

На градския стадион в Сандански се срещнаха отборите на „Вихрен” и „Банско Тийм”. В 8-ма минута старши треньорът на гостите Боби Галчев извърши принудителна смяна заради контузия на Денис Ангелов  с Борис Ейков. През първата част на срещата не бяха отбелязани голове  от футболистите и на двата отбора. След почивката футболистите на Ивайло Василев отбелязаха две попадения във вратата на Атанас Тъпигьозов, като едното бе дело на Руслан Иванов от дузпа в 55-та минута, а другото на Раиф Мурадов в 64-та минута. С тази победа отборът на „Вихрен”  е на 3-то място във временното класиране с 18 точки, а на „Банско Тийм” – на 6-то място с 11 точки. В следващия кръг на 8 април гладиаторите ще гостуват на „Балкан” в Ботевград, а на стадион „Свети Петър” в Банско едноименния тим ще домакинства на „Септември” Симитли.

На стадион „Арена Симитли” в град Симитли се срещнаха отборите на местния „Септември” и „Сливнишки герой” Сливница. Старши треньорът на гъстите Румен Стоянов  ,който отскоро зае този пост, сподели, че е разучил добре играта на „Септември” Симитли и на база натрупаните впечатления е направил някои тактически промени в играта, които са се оказали успешни. Единственият гол в срещата падна в 43-та минута от Димитър Панталеев с глава, прострелвайки вратаря на домакините Иван Топалов. До края на срещата и двата отбора са имали ситуации за отбелязване на гол, но добрите намеси на вратарите Иван Топалов  за домакините и Янко Димитров за гостите и неточните удари на нападателите са причина голът на Димитър Панталеев да се окаже златен за гостите, които регистрираха и първа победа с новия си наставник Румен Стоянов. Така „Сливнишки герой” е 8-ми във временното класиране с равен брой точки – 11 – с „Банско Тийм” и „Балкан” Ботевград. Отборът на „Септември” Симитли е 10-ти с 6 точки. В следващия кръг „Септември” ще гостува на  „Банско”, а „Сливнишки герой” ще домакинства на дубъла на ЦСКА София.

В група 2 се изиграха четири вместо шест мача. Отложени бяха срещите  „Левски” ІІ - ЦСКА 1948 ІІІ и „Гранит” Владая  - „Славия” ІІ София. Причината за това е участието на футболисти от трите столични тима  в  юношеския национален отбор до 18 години за двете контроли срещу Полша.  „Гранит” и „Славия” ще се срещнат на 30 март, четвъртък, от 17 часа, а „Левски” ІІ и ЦСКА 1948 ІІІ – 5 април от 17 часа.
На стадион „Септември” в град Разлог се срещнаха местния „Пирин”  и дубъла на „Септември” София. Като цяло в срещата по-добрият отбор бе този на домакините. Пропуските на Димитър Петков-Макето и Любомир Христов през първата част на двубоя и на Николай Димиров и Александър Александров-Аци през втората част са причина този мач да завърши без победа за отбора на домакините, която заслужаваше на база показаната игра на терена. В 82-ра минута Красимир Шапкаров обстрелва директно вратата на гостите, пазена от Ивайло Илиев, и присъстващите на стадиона, както и футболистите на домакините, поискаха отсъждане на дузпа от главния съдия Благой Манов за игра с ръка от защитник на столичния тим.

Това, разбира се, не се случи, по повод на което старши треньорът на „Пирин” Разлог Димитър Мавродиев сподели: „Надявам се това да е от незнание, а не целенасочено срещу нашия тим. От треньорският щаб на гостите споделиха, че това е не 100, а 1000 %-това дузпа”. При този резултат отборът на „Пирин” Разлог заема 17-то място със 17 спечелени точки и е вън от опасната зона на изпадащите. Отборът на „Септември” ІІ София е 15-ти с 20 точки. В следващия кръг отборът на „Пирин” Разлог ще домакинства на „Пирин” Гоце Делчев, а „Септември” ІІ София ще гостува на „Оборище” Панагюрище.

На стадион „Сарая” отборът на „Оборище” Панагюрище домакинства на „Ботев” Ихтиман. Този мач беше изпълнен с доста интересни моменти и напрежение на терена. В 20-та минута главният съдия Владислав Макавеев отсъди дузпа в полза на гостите, която Владимир Бахъров превърна в гол за 0:1. В 40-та минута Никола Лалев от отбора на „Оборище” успя да изравни за 1:1. Този резултат се запази до края на първото полувреме. След почивката мачът стана доста интересен, с атаки пред двете врати, но отборът на гостите играеше по-добре, но до отбелязване на гол така и не се стигаше. В 66-та минута  главният арбитър Владислав Макавеев отсъди дузпа в полза на домакините, която Никола Лалев превърна в гол за 2:1. Футболистите на „Ботев” Ихтиман търсеха промяна на резултата , и успяха две минути по-късно, когато Кристиан Андонов простреля вратаря на „Оборище” Стилиян Георгиев и възстанови равенството – 2:2. По-добрата игра на възпитаниците на Валери Свиленов даде своя положителен резултат в 77-ма минута, когато Георги Найденов накара вратаря на домакините Стилиян Георгиев да вади топката за трети път от мрежата си за 2:3. Старши треньорът на гостите Валери Свиленов изкара Мартин Иванов и Кристиан Андонов от игра и пусна на терена Васил Велев и Георги Юруков. Тези смени бяха тактически. В 87-ма минута главният съдия Владислав Макавеев показа втори жълт и червен картон на Богомил Христов от гостите и остави отборът на „Ботев” с човек по-малко до края на двубоя. С по-добра игра на терена четата на Валери Свиленов покори „Оборище” на три пъти и със спечелените точки е вече 13-ти с 21 точки, а „Оборище” е на 12-то място с 23 точки.  В следващия кръг отборът на „Ботев” ще домакинства на „Рилски спортист” Самоков, а „Оборище” ще гостува на ЦСКА 1948 ІІІ.

На стадион „Искър” в град Самоков местният „Рилски спортист” домакинства на отбора на „Левски Раковски”. Доста нерви събраха в този мач зрителите, треньорите и футболистите от двата отбора. Отборът на гостите търсеше победа на всяка цена, за да може да се измъкне от опасната зона на изпадащите, но изпусна шанса в самия край на срещата. И трите гола в този двубой паднаха през втората част на мача, като два от тях – в продължението, дадено от  проспериращия и перспективен главен съдия Мурад Адем. Първият гол в мача отбеляза Радослав Василев в 75-та минута с глава лед центриране  от ъглов удар от Иван Вълчанов. В 3-тата минута от продължението Мартин Зимбилев простреля вратаря на домакините Симеон Симеонов за 1:1 и наелектризира обстановката на стадиона докрай. Последва ответна атака на футболистите на „Рилецо”  и Радослав Василев за втори път изпрати топката в мрежата на Ивайло Неделчев за 2:1.

В този мач главният арбитър Мурад Адем показа 1 жълт картон на домакините и 5 за гостите. След  тази победа отборът на „Рилски спортист” заема 11-то място с 28 точки, а „Левски Раковски” са на 19-то място с 19 точки. В следващия кръг „Левски Раковски” ще домакинства на „Надежда” Доброславци, а „Рилски спортист” ще гостува на „Ботев” Ихтиман.

На стадион „Доброславци” се срещнаха местния „Надежда” и „Пирин 1914” Гоце Делчев. Нагласата на двата отбора беше да се спечелят трите точки, които отваряха вратата за излизане от опасната зона на изпадащите и даваха шансове за оцеляване в групата. Това не се случи и срещата завърши при нулево равенство. От треньорския щаб на домакините споделиха, че Радослав Илиев и Ивайло Петров  са проиграли чисти голови положения. В същия момент признаха, че в самия край на срещата Илия Карапетров е изскочил сам срещу вратаря на домакините Калин Дончев и само навременната намеса на  техния страж  е предотвратила попадение и загуба на срещата. „Битката продължава. Има още много мачове. Ние ще играем във всеки един по честен начин”, сподели президентът на „Надежда” Доброславци Светослав Мичев.  След това равенство отборът на „Пирин” Гоце Делчев е на 20-то място с 10 точки, а „Надежда” са 22-ри с 5 точки.  В следващия кръг гоцеделчевци ще приемат „Гранит” Владая, а „Надежда” ще гостува на „Левски Раковски” София.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки