Костадинов: Бербатов е много активен след загубите на България

„Кой отбор подкрепяше той в мачовете ни срещу Черна гора и Унгария?“

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира пред Блиц двете ни евроквалификации срещу Черна гора и Унгария.

„След серията добри приятелски мачове, които изиграхме, мислех, че можем да победим Черна гора. За съжаление не се получи. За Унгария знаех, че са силен тим и ще ни бъде трудно в Будапеща. Личеше си напрежението сред момчетата, то им дойде повече. Въпреки това обаче аз съм категоричен – в този отбор има бъдеще. Мисля, че ще изградим силен състав. Само дано националите играят по-често в клубовете си“, заяви Костадинов.

„Нека да мислим за настоящето и бъдещето. Нека не се връщаме назад във времето, когато бяхме световна сила. Това връщане назад ни пречи, не ни помага. Ситуацията в България е зле. Без силна държава буксуват много сфери от живота, буксува и спортът. Я вижте каква е картината в Унгария – там инвестициите на държавата и конкретно на премиера Виктор Орбан дават резултати. Унгария не беше играла на голям форум от далечната 1986 година, но ето че се класира на европейските финали през 2016 и през 2020 година“, припомни Емо.

„Тъй нареченият екип от бивши играчи прекали. Преди всеки мач атакуват футболистите, отбора и футболния съюз. Малко да се осъзнаят и да слязат на земята. Те само вредят, а не помагат на националния отбор. Но в България това е нормално – всеки, който е отстрани, само оплюва и хули. Ние не управляваме процесите в клубовете, за да носи отговорност като цяло. Само ще спомена един факт – преди време тв правата бяха по 600 000 долара за всички клубове, а днес са десетократно завишени – 6 милиона долара общо на сезон. Отделно беше въведена системата ВАР, която помага много за спорните моменти и струва също немалко пари. Бербатов и компания не са работили във футбола, нямат и ден административен стаж. И в същото време имат претенции да ръководят, което е нелепо. Хората обаче отдавна избраха кой да е президент на Футболната ни централа. Напълно легитимно посочиха своя избор – Борислав Михайлов. Нещо много активен става Бербатов след загубите на България. Много е въодушевен. Искам да го попитам той кого подкрепяше в мачовете ни срещу Черна гора и Унгария?“, завърши с въпрос Емо Костадинов.

Още от Коментари

Ако не обичате разделите, то уикендът със сигурност е бил тъжен за вас

„Съжалявам, че не можах да дам повече на Славия“

Лудогорец успя да разхлаби възела, който отново се стегна около врата на ЦСКА

Вижте подробности

Българският феърплей във футбола е малко различен от европейския, обяви треньорът на Септември

Вижте подробности

Кокала с гневен коментар за състоянието на футбола у нас

От години не сме имали по-интересно и оспорвано първенство! Което стои с отворен край и неясен победител

„Успях да поддържам курса в трудни моменти“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки