Стефано Пиоли засипа с похвали Наполи

„Те имат страхотни футболисти и правят фантастичен сезон“, заяви треньорът на Милан

Стефано Пиоли засипа с похвали Наполи

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли ще има три възможности да победи Лучано Спалети и водения от него отбор на Наполи, който е начело в класирането Серия А.

"Росонерите" гостуват на неаполитанците в неделя в мач от първенството на Италия, а през април предстоят и още два двубоя на четвъртфиналите в Шампионската лига между тези съперници.

"Сега имаме мач от Серия А и това е много важно за нас. Наполи има страхотни футболисти и прави фантастичен сезон, но Шампионската лига е съвсем различна. Всички отбори са впечатляващи и това ни дава толкова много мотивация да се справим добре", заяви Пиоли, цитиран от Ройтерс.

Трите срещи между Милан и Наполи са в рамките на само 17 дни.

Стефано Пиоли има само една победа в общо 13 двубоя срещу тимове, които са водени от Лучано Спалети.

"През лятото Наполи загуби важни играчи, но и привлече такива, които са силни, но малко известни. Беше наистина трудно да се предвиди, че ще имат сезон като този. Наполи показа голяма сила и приемственост. Това са характеристиките за страхотен отбор, но никой не е непобедим. Опитваме се да напишем собствената си история. Достигането до четвъртфиналите е нещо емоционално. Трябва да бъдем сигурни, че ще играем в Шампионската лига и догодина", каза още Стефано Пиоли.

Милан заема четвърто място в класирането в шампионата на Италия с актив от 48 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки