РАЗКРИТИЕ: Националите изпуснали 90 000 евро

Вижте подробности

Премия от 90 000 евро са изпуснали националите на България за двете квалификации с Черна гора и Унгария на старта на квалификациите за Евро 2024. Те са били договорени с БФС при постигане на две победи. Успех в Разград е бил оценен на 40 000 евро, а триумф на "Пушкаш Арена" - на 50 000. Бонусът е бил отборен.

Играчите на Младен Кръстаич все пак са получили по близо 1400 евро за двата мача, въпреки загубите с 0:1 и 0:3 в Будапеща. На всеки един футболист от разширения състав се полагат по 695 евро на двубой. Това са пари, които Футболния съюз плаща на играчите за това, че са част от първия тим на „трикольорите“. Подобна практика има в цял свят, а сумите са различни според възможностите на федерациите. В Северна Македония, съперник на България в последното издание Лига на нациите, повиканите от селекционера Благоя Милевски получават между 750 и 1000 евро за лагер. Румънската федерация е дори по-щедра, като националите взимат по 200 евро на ден за официален мач и по 100 евро на ден за приятелски двубой.

В Англия сумите са още по-впечатляващи заради финансовите възможности на Футболната Асоцияция – 2500 паунда на мач. От 2007 година насам играчите на „Трите лъва“ са взели решение да даряват всички суми. Евентуална титла на Мондиал 2022 щеше да донесе по 500 000 паунда на всеки един играч. Норвежкият футболен съюз е един от малкото, които плащат еднаква сума както за мъжкия, така и на женския национален отбор – 751 000 долара на годишна база. В нея влизат изиграни мачове и бонуси.

Още от БГ Футбол

Вижте подробности

При отказ от този специалист в “Надежда” имат други варианти за нов наставник

Вижте програмата и вероятните съперници на "орлите"

Това направиха и от Левски

За първи път от 3 години българин е №1 при реализаторите

"ЦСКА никога не би свалил гащите си!", заяви той

"Безценно!", заяви директора на ЦСКА 1948

„Третото място е заслужен успех за работата в ЦСКА 1948“

„Имам договор за още една година“, посочи треньорът на пловдивчани

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки