FIVB обяви формата на Мондиал 2024 при юношите и девойките

Вижте подробности

FIVB обяви формата на Мондиал 2024 при юношите и девойките

Международната волейболна федерация (FIVB) официално обяви процедурата по квалификация и формата на дебютните издания на световното първенство по волейбол за юноши и девойки U17, които ще се проведат между юли и август следващата година. Това съобщи официалният сайт на Българската федерация по волейбол.

Надпреварите ще се провеждат на всеки две години, с цел предоставяне на повече възможности на талантливи млади волейболисти да участват в международни форуми от такъв тип. Общо 16 отбора от всеки пол ще участват в първото издание на шампионата, като могат да се класират чрез континенталните първенства за съответните възрастови групи. Шампионатите на Стария континент ще се проведат през юли тази година в Черна гора, Сърбия и Унгария.


Едно квотно място ще бъде дадено на отбора домакин, докато други три места ще бъдат разпределени за всяка континентална конфедерация.

 

 

Световното първенство по волейбол U17 ще се проведе в продължение на осем дни. Ще се играят по осем мача на ден, или общо 56 мача в надпреварата.

В груповата фаза отборите играят всеки срещу всеки, разпределени в четири групи. Най-добрите тимове от всяка група продължават към елиминационната фаза. Осминафиналите, четвъртфиналите и полуфиналите ще се проведат от петия до седмия ден на турнира, последвани от финала.

Междувременно двата най-ниско класирани отбора във всяка група ще се борят за разпределение на местата от 9-о до 16-о. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки