ОФИЦИАЛНО: Паратичи си тръгна от Тотнъм

Той получи наказание от ФИФА

Спортният директор на Тотнъм незабавно напусна клуба след като от ФИФА потвърдиха наказанието му да не упражнява професията си в следващите 30 месеца. То е наложено заради работата му в Ювентус и участието му в схемите на клуба за изкуствено надуване на цените на играчите за постигане на капиталови печалби. Заради това торинци са с отнети 15 точки от актива си, а повечето директори, работили в клуба по това време, са със спрени права, като и Паратичи попада сред тях.

"Тази седмица - на 29 март - Дисциплинарният комитет на ФИФА обяви, че наказанието, наложено от Италианската футболна федерация на Фабио Паратичи ще важи в целия свят. Това решение бе взето преди обжалването от страна на Паратичи на 19 април, резултатът от което ще бъде взето предвид от акционерите на Тотнъм. Имайки предвид неочакваното решение на ФИФА, Фабио се съгласи моментално да напусне клуба поне до излизане на решението от обжалването му", обявиха от Тотнъм.

Паратичи работи в Ювентус между 2010 и 2021 година. Първоначално той бе дясната ръка на спортния директор Джузепе Марота, а след раздялата с него той пое задачата да движи трансферите в клуба. Директорът напусна торинци през май 2021, когато договорът му изтече, като веднага се присъедини към Тотнъм. Именно той бе в основата на привличането на Антонио Конте начело на "шпорите".

 

Още от HOME

„Благодаря на всеки един, който беше от първия до последния ден и подкрепяше отбора“

Награждават шампионите в началото на юли

Вижте подробности

С 38 гласа „за“, 5 „против“ и 1 „въздържал се“

Вижте подробности

Вижте подробности

Вижте кои отбори дебнат българските представители в Лигата на конференциите

„Изпращаме прогресиращ сезон“, посочи треньорът на ЦСКА 1948

Берое и Спортист (Своге) играят утре във Велико Търново

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки