Мартин Чой с успешно каране в рекордно участие

"Беше невероятно състезание", заяви той след здравата битка на пистата Льо Ман

Мартин Чой с успешно каране в рекордно участие

Рекордното седмо участие на най-добрия ни мотоциклетен състезател Мартин Чой завърши успешно на легендарната писта "Бугати-Льо Ман" във Франция.   

24-часовата надпревара от календара на Световния ендуранс шампионат приключи за българина с престижното 11-о място в крайното класиране в клас СуперБайк. Нашият състезател беше в отбора на Motobox Kremer Racing от Германия с машина Ямаха. Негови съотборници в тежката мотоциклетна битка бяха Кристиан Наполи и Даниел Рубин. Тимът му успя за цялото денонощие да измине 785 обиколки на пистата, като тримата направиха средно по 260 пробягвания за 24 часа.

"Беше невероятно състезание. Много добро представяне от целия ни отбор. С Кристиян Наполи се познаваме отлично и е удоволствие да караме пак заедно. Помогна ми и фактът, че в тима е и моят личен механик Калоян Кръстев, като по този начин комуникацията и стиковката беше перфектна. Като цяло атмосферата вътре в отбора беше страхотна, но  така е, когато работят професионалисти.   Бързо свикнах с мотора Ямаха, както и с гумите Пирели. Няма лесни моменти на Льо Ман. От началото до края си под напрежение и трябва да си максимално концентриран. Може би и опитът ми помогна, защото това беше седмото ми участие в състезанието и знаех какво ме очаква. Чувствам се наистина горд и щастлив. Уморен съм, но вече пътувам за България и продължавам с подготовката за дългия сезон от стартове, които ме очакват. Благодаря на ЕКО България, Българския спортен тотализатор и всичките ми спонсори, че направиха участието ми на тазгодишния Льо Ман възможно" ,сподели Мартин Чой.

Следващото официално състезание на Чой ще бъде на 6 май на пистата в Серес, Гърция в първия кръг на BMU Eвропейския шампионат.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки