Пиоли: Не играхме лошо, получи се странен мач

Треньорът на Милан прие със смесени чувства ремито

Пиоли: Не играхме лошо, получи се странен мач

Треньорът на Милан Стефано Пиоли не скри разочарованието си след равенството 1:1 като гост на Рома в 32-ия кръг на Серия А.

„Не играхме лошо, но ни липсваха правилните решения в правилните моменти. Контролирахме мача и имахме инициативата, но не се възползвахме от възможностите, които създадохме. В последната тренина ни липсваше повече решителност, острота и фокус. Знаем, че Рома рядко допуска голове у дома, а колкото повече време минаваше, толкова по-трудно ставаше. Това не е резултатът, който искахме, но е хубаво, че успяхме да избегнем резултат, който щеше да е наистина негативен, особено имайки предвид представянето ни", заяви Пиоли след края на срещата.

Той коментира развитието на двубоя: „Вярвах в победата, защото бяхме в добра форма. Получи се странен мач, в който от 106 игрови минути, топката бе в игра в 49. Трудно бе постоянно да спираме и да започваме отново, това пречеше да постигнем плавно придвижване на топката. Рома на практика действаше с петима защитници. Също е вярно, че не движехме топката достатъчно бързо и твърде често атакувахме по крилата, вместо да търсим други начини. Можеше да се представим по-добре, но за да стане хубав мач са нужни двама. Когато съперникът е прибран в защита, е трудно да се намират празните пространства. Нужни са два отбора, за да се получи по-атакуващ футбол. Също така и по-малко прекъсвания. Губехме лесно топката твърде често, не комбинирахме достатъчно бързо, за да си създаваме пространства. Взехме само точка, въпреки че искахме победата. Но отборът се бори здраво“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки