Международната федерация помага на украинската атлетика

Приоритет ще бъде подмяната на оборудване за овчарски скок - дисциплината на легендата Сергей Бубка

Международната федерация помага на украинската атлетика

Украински лекоатлети и треньори, които се подготвят за Световното първенство през август, може да получат финансиране за тренировъчни лагери, съобщиха от Световната федерация.

Централата ще инвестира 190 хиляди долара и ще даде приоритет на подмяната на оборудването за овчарски скок - дисциплината на украинската легенда Сергей Бубка и вицепрезидент на Световната атлетика, което беше унищожено при руските ракетни атаки, пише ДПА.

Колеж в Бахмут, кръстен на Бубка беше част от спортен комплекс, включващ стадион с писта и закрита зала, който беше унищожен по време на ожесточените боеве през последните месеци, обявиха от Украинската федерация по лека атлетика.

"Това беше единственият център, където атлетите можеха да провеждат тренировъчни лагери по всяко време на годината. Сега в Бахмут не е останало нищо", пишат украинските официални лица до Международната федерация.

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу обеща преди шампионата на планетата от 19 до 27 август в Будапеща да направи "всичко по силите си, за да помогне на атлетиката в Украйна да оцелее и да се възстанови".

"Умишленото унищожаване на украински лекоатлетически съоръжения е и сериозна атака срещу достъпността на нашия спорт", каза още Коу.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки