Специя шокира Милан и направи важна крачка към спасението (ВИДЕО)

"Росонерите" претърпяха много неочаквана загуба

Специя шокира Милан и направи важна крачка към спасението (ВИДЕО)

Специя победи с 2:0 у дома Милан в мач от 35-ия кръг на Серия А. До 75-ата минута резултатът беше 0:0, но в заключителните минути „бианконерите“ вкараха два безответни гола и се поздравиха с ценни три точки. Автори на попаденията бяха Пжемислав Вишневски и Салваторе Еспозито.

С победата Специя събра 30 точки, колкото има и Верона. Двата отбора са 17-и и 18-и в класирането. При оставащи три кръга почти сигурно един от тях ще се спаси.

В същото време Милан получи огромен удар по амбициите си за топ 4 в крайното класиране. „Росонерите“ остават пети в класирането с 61 точки, на 2 зад четвъртия Интер и на 4 зад третия Лацио.

В 8-ата минута късметът беше на страна на домакините. След удар на Сандро Тонали топката срещна левия страничен стълб.

Четвърт час след началото Специя имаше сериозни претенции за дузпа заради игра с ръка на Томазо Побега в наказателното поле. Наложи се намесата на ВАР, за да се установи, че няма нищо нередно в случая.

В средата на първата част Тео Ернандес си нагласи топката и отправи много мощен удар по посока вратата на Бартломей Драговски, но стражът успя да избие в корнер.

Секунди по-късно Келвин Амиан получи шанс да стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда. Така нулевото равенство се запази след първите 45 минути.

В 56-ата минута бившият футболист на Левски Мехди Бурабия опита късмета си с шут от сериозна дистанция, който обаче не беше точен.

В ответната атака Браим Диас уцели гредата. В 68-ата минута вратарят на „росонерите“ Майк Менян се отчете със страхотна намеса, спасявайки удара на Мбала Нзола.

Четвърт час преди изтичането на редовното време топката се спря в гредата и след удар на Келвин Амиан. Той засече центриране от ъглов удар. Последва обаче рикошет във Фоде Бало-Туре, а Пжемислав Вишневски вкара от близко разстояние. Така Специя излезе напред в резултата.

Милан едва се бе съвзел от гола, когато домакините удвоиха преднината си. В 85-ата минута Салваторе Еспозито изпълни перфектно пряк свободен удар, отбеляза и до голяма степен сложи точката на спора.

Милан нямаше сили и време да отвърне. Резултатът се запази непроменен до самия край и Специя се поздрави с трите точки.

В следващия кръг от Серия А миланци гостуват на Сампдория, докато Специя се изправя срещу Лече. Преди сблъсъка със Сампдория, Милан има да изиграе реванша срещу Интер в полуфиналите на Шампионска лига. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки