Реал Сосиедад шокира Барселона насред „Камп Ноу“(ВИДЕО)

Новите шампиони на Испания паднаха вкъщи с 1:2

Реал Сосиедад шокира Барселона насред „Камп Ноу“(ВИДЕО)

Реал Сосиедад изненадващо победи новия испански шампион Барселона с 2:1, и то като гост, в мач от XXXV кръг на Ла Лига.

Попаденията за гостите бяха дело на Микел Мерино и Александър Сьорлот, а за каталунците точен бе Роберт Левандовски.

С тази победа Реал Сосиедад остава на 4-а позиция с 65 точки, 5 повече от преследвача, докато Барселона е недостижим на върха с 85 точки.

Гостите на „Камп Ноу“ поведоха още в 5-а минута след чудесна контраатака. Александър Сьорлот се откъсна в предни позици и успя да отклони към Микел Мерино, който завърши добре с левия крак от вътрешността на наказателното поле, а намесата на Тер Щеген не бе достатъчно добра, за да отрази – 1:0.

Усман Дембеле се извиси високо в 16-а минута, като насочи прецизно центриране към вратата. Ударът му, отправен към центъра на вратата, бе блокиран от Алекс Ремиро, който успя да спаси. Само корнер за Барселона.

В 30-а минута Мото Шо прибра страхотно подаване в наказателното поле и пропусна златна възможност. Изстрелът му по трева бе отправен към долния ляв ъгъл, но вратарят се хвърли по удивителен начин и го извади.

Двата отбора започнаха пасивно втората част, като не искаха да рискуват в първите минути. Стигна се до 72-а минута, когато Александър Сьорлот бе намерен чудесно в свободното пространство след красива контраатака. Той овладя топката, преди да я изстреля отблизо покрай безпомощния вратар – 2:0 за Реал Сосиедад.

В 90-а минута Роберт Левандовски засече чудесно центриране на Феран Торес, като нападателят стреля с глава и не остави шансове на стража на Реал Сосиедад, оплитайки топката в мрежата – 1:2.

Времето не стигна за нещо повече и Барселона отстъпи на Реал Сосиедад след загуба на „Камп Ноу“ с 1:2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки