Сериозни пари в Барса, ако Меси се върне

Моментните информации говорят, че аржентинецът би прибирал по около 13 млн. евро на година.

Все повече се говори за евентуалното завръщане на Лионел Меси в Барселона след като преди няколко седмици неговият баща и агент Хорхе разкри, че аржентинецът със сигурност ще напусне Пари Сен Жермен.

Тези спекулации обаче постепенно бяха охладени, след като според много специалисти пристигането на Меси аржентинеца няма да се отрази добре на така или иначе лошото икономическо статукво на каталунците.

Стана ясно обаче и какви финансови дивиденти ще има Барса, ако си върне световния шампион от 2022 с Аржентина. Според информациите, годишно Барса ще прибира по 230 млн. евро само от лукса да има Меси в състава си.

Тази сума включва 150 милиона евро от спонсорите, които ще привлече със себе си Меси в каталунската столица. Освен това, аржентинецът ще увеличи и с 50% продажбата на фланелки на тима.

Също така, продажбата на билети също ще бъде повишена с много, въпреки че ще играе на по-малък стадион за следващия около сезон и половина. Както стана ясно наскоро, ръководството на Барса обмисля да вдигне цените на билетите за домакинските срещи на тима, които ще бъдат изиграни на стадион „Монджуик“, докато траят ремонтите по новия „Камп Ноу“.

Моментните информации говорят, че Меси би прибирал по около 13 млн. евро на година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки