Над 500 състезатели участваха в най-големия турнир по Бразилско Джу-джицу

Вижте подробности

Провиде се най-голямото състезание по Бразилско Джу Джицу досега в България – SOFIA OPEN BJJ. В него успяха да вземат участие над 500 състезатели (деца и възрастни) от 30 клуба от цялата страна. 

Състезанието се проведе в залата по Хандбал в Национална Спортна Академия на 6 игрални татамита, а 250 деца и 270 възрастни бяха разделени според своята възрастова група, килограми и колан според правилника на най-голямата международна Джу джицу федерация – IBJJF. Тя организира едни от най-престижните състезания по цял свят вече от почти 30 години.

Организатор на събието за 6-та поредна година е столичният клуб – Twisted Jiu Jitsu. Те стартират серията от турнири SOFIA OPEN през 2018 година, като основната цел е популяризиране на Бразилското Джу Джицу, създаване на възможност за деца, юноши и възрастни да се подготвят за по-големите формати от серията на IBJJF. Състезанието регистрира постоянен растеж в броя на участниците през последните години, наблюдава се и все по-високо ниво на състезателите, което недвусмислено говори за цялостното развитие на спорта в страната.
 
То се отличи и с перфектна организация и протичане въпреки огромния брой участници, за което допринесе съдийството на най-добрите ни съдии, както и ангажирането на сериозен административен екип, който да ги подпомогне.
 
Организаторите благодарят на всички участници и техните треньори и дават сериозни заявки за организирането на още по-сериозни и качествени турнири занапред.
 
Ето и резултатите от София Опън 2023:
 
Деца: 
1. Twisted Jiu Jitsu - 290т
2. Bul Top Team - 81т
3. Bagir BJJ - 53т
3. GFteam - 53т
 
Юноши:
1. Atila Fight Team - 39т
2. Twisted Jiu Jitsu - 27т
3. Bul Top Team - 19т
3. Sandev Fight Team - 19т
 
Възрастни:
1. Twisted Jiu Jitsu - 119т
2. Atila Fight Team - 40т
3. Bul Top Team - 36т

Още от Бойни спортове

Вижте още

Кмета на „Сердика“ инж. Тодор Кръстев и зам.-кметът на „Подуяне“ Петър Митев наградиха победителите

Родният сумист отстъпи пред Атамифуджи

Мачът бе изключително оспорван

Шампионът на WBC в тежка категория с типичен коментар

"Чувствам се като звяр", заяви той

Вижте подробности

Вижте подробности

Той даде да се разбере, че никога няма да се бие с Антъни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки