Зума: Титлата ще се реши в последния кръг

„Александър Томаш изпълни целта и трябва да остане“

Зума: Титлата ще се реши в последния кръг

Легендарният полузащитник и настоящ почетен президент на Локомотив Пловдив – Христо Бонев-Зума говори пред „Тема Спорт“ в навечерието на визитата на ЦСКА.

Трикратният футболист №1 на България коментира битката за шампионската титла и представянето на черно-белите в последните седмици, като посочи причините за слабата игра в предишните два мача – срещу Лудогорец (0:1) и Левски (0:3).

Г-н Бонев, предстои нов тежък мач за Локо Пд, този път срещу ЦСКА. Какви са очакванията ви за визитата на „Армията“?
– На първо място искам да изкажа благодарност към треньорите и футболистите на Локомотив, които съумяха в повечето от двубоите да покажат истинското си лице и да класират тима за първата шестица. Това беше целта и е голям успех, като виждаме конкуренцията и възможностите на другите отбори. Всички в първата шестица разполагат с много добри играчи и показват, че в българския футбол има напредък. Фактът, че до самия край няма да знаем кой ще е шампионът и титлата сигурно ще се реши в последния кръг, говори за големите усилия, които водещите клубове полагат. Всички отбори в шестицата, а в това число и седмият Славия, имат много добри футболисти и привърженици, които искат тимовете им да вървят напред.

Имаше ли възможност Локомотив да остане „под чертата“ за Топ 6 и да търси участие в Европа през седмата позиция и бараж?
– За да бъда напълно откровен, нашият отбор в момента прави всичко възможно да играе добре и да побеждава, но ние нямаме нужния ресурс, за да се борим за европейско участие. За нас сега е важно да използваме многото юноши, които напират към първия отбор. А това говори много за добрата работа на директора и треньорите в нашата академия, които всекидневно се трудят, за да изградят футболисти за елита.

Трябва ли Александър Томаш да запази поста си и за следващия сезон?
– Ако някой в началото на сезона ме беше казал, че ще се класираме на шесто място, щях да съм много доволен. Това, разбира се, е решение на ръководителите, но аз мисля, че Александър Томаш трябва да остане.

Каква е прогнозата ви за изхода на битката за титлата, колко големи са шансовете на ЦСКА да успее да изпревари Лудогорец?
– През целия сезон ЦСКА и Лудогорец показаха, че превъзхождат останалите отбори и със сигурност заслужават да завършат на първите две места. Много е трудно да се прогнозира кой ще успее да стане шампион, защото и за двата тима остават по три доста тежки мача. Лудогорец може би имат предимство от гледна точка на дългата си серия. За тях вече е рутина да вдигат титлата. И е интересно, че техният апетит не свършва. Но със сигурност и в ЦСКА са много гладни (смее се).

Какво смятате за коментарите, че Локомотив Пловдив се представя по един начин в мачовете си с Лудогорец и по коренно различен срещу ЦСКА?
– Няма такова нещо. И много години назад да се върнем, няма футболисти, които да излязат на терена и да нямат в съзнанието си целта да постигнат успех. Независимо дали играят срещу Лудогорец, ЦСКА или някой по-слаб отбор. Първия мач, който играхме с Левски на „Лаута“, в последния редовен кръг, беше най-важният за нас в цялото първенство. Вече след влизането в шестицата е нормално психологията на футболистите да се промени и никой не ги обвинява за това.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки