Драган Стойкович: България - Сърбия в Разград е финал

„Този път не трябва да има изненади“

Драган Стойкович: България - Сърбия в Разград е финал

Селекционерът на сръбския национален отбор Драган Стойкович, известен и като Пикси, коментира предстоящия мач на тима срещу България от група „G“ на квалификациите на Евро 2024 в Германия.

„Белите орли“ гостуват в Разград на 20 юни от 21:45 часа. Това е единственият двубой на тима на Пикси в предстоящите юнски квалификации, тъй като в групата са пет отбора и всеки участник получава по два кръга почивка в цикъла.

„Предстоят квалификациите за европейското първенство, на каквото не сме ходили от 24 години. И това за мен и за националния ни отбор е приоритет №1. Това е най-важното нещо и всички сме фокусирани върху успешното завършване на квалификациите. Започнахме добре с шест точки от два мача. Искаме да продължим в този ритъм и вярвам, че идват нови добри новини за сръбския футбол. Но, разбира се, няма да е лесно”, заяви 58-годишният специалист.

„Този път не трябва да има изненади. Опитвам се да предам на играчите, че буквално всеки мач в тези квалификации е финал за нас. Именно заради важността да бъдеш част от най-голямото европейско футболно изложение. От друга страна, трябва да подобрим впечатлението от Световното. Защото хората го преживяват много емоционално. Няма нужда някой да ми обяснява, че резултатът в Катар не е това, което очаквахме. Ние сме напълно наясно с това. И ние си извличаме поуки от това, за да коригираме някои от грешките, които направихме. Умните хора винаги подобряват нещата и гледат да поправят лошото”, допълни Стойкович.

„Всички мачове за нас са финали. Когато финалът свърши, тогава идва ред на следващия финал. За първата среща от квалификациите избрах точно тази дума, за да докажа важността на тези мачове за Евро 2024. Финал срещу Литва, после в Подгорица, после в Разград, после срещу Унгария в Белград. И така до края. Само с такъв начин на мислене можем да се надяваме на добри резултати и класиране. Всичко друго може да ни доведе до задънена улица… Направихме нещо голямо, не успяхме да го довършим, но сега имаме шанс да подобрим впечатлението и да заведем Сърбия там, където й е мястото. Ще направим всичко, за да е така”, каза още селекционерът на сръбския национален отбор.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки