Емил Велев: В България сме дупедавци и затова нямаме футбол

Кокала с гневен коментар за състоянието на футбола у нас

Легендарният футболист и бивш треньор на Левски Емил Велев-Кокала под чието ръководство “сините” станаха шампиони през вече далечната 2009 година, сподели интересно мнение относно все по-засилващата се възможност сърбинът Саво Милошевич да поеме Левски. Велев, който е известен с цветущия си речник, не спести критиките си относно идеята специалистът от западната ни съседка да поеме 109-годишният столичен гранд.

“Отново се доказва старата максима, че в България сме големи дупедавци. Представяте ли си някой българин да застане начело на сръбски гранд?! Няма да мога да го видя това в този живот. И то се говори за Саво Милошевич, който с нищо не е забелязан или е постигнал в треньорската си кариера. Да не навлизам в подробности. Знам за какво става въпрос, къде е бил наставник и колко се е застоял. Отново ще бъде абсолютно погрешен ход на ръководството на Левски, ако се вземе сърбин. В ЦСКА - София е такъв, на националния отбор, а и в Славия беше от тази страна. В Ботев (Пловдив) пък бе португалец, световно неизвестен, който не знае къде е попаднал”, каза Велев.Велев сподели, че именно заради подобни в България треньорската професия запада и не се привличат качествени родни специалисти начело на клубовете.

“Не мога да разбера каква е тази история. Имаме достатъчно български треньори, но естествено тук тази професия е много обезценена. Всичко опира до разбирането на президентите. Те си мислят, че разбират абсолютно всичко и си правят каквото поискат. Затова нямаме и футбол. Вместо да се даде доверие на български треньори, сега се спрягат само чужденци. Може би и Сираков го е страх, след като докара Петев и го съблякоха на “Герена” и сега да не направят същото с друг български треньор", завърши той.

Още от Коментари

Николай Костов все още няма успех срещу тим от топ 8

Време е за дерби! Вечно дерби!

Камата откри нов свои магазин в Пловдив

Изказването на Николай Костов отвори широко Купията на Пандора

В Левски машината започна сериозно да скърца

"Надявам се да започне да показва максимума си", заяви бившият халф на ЦСКА и Ботев Пд

Младежите постигнаха престижна победа над третите в Европа

Въпрос, на който много хора от футболната ни общественост очакват отговор

Вижте какво постигна Лудогорец

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки