Михаил Атанасов: Всичко е въпрос на работа и време за постигане на мечтаните резултати

Вижте мнението му

Михаил Атанасов: Всичко е въпрос на работа и време за постигане на мечтаните резултати

Михаил Атанасов беше избран за национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки на Откритото първенство на Франция „Ролан Гарос". По този повод Атанасов даде специално интервю за сайта на Българска федерация по тенис.

 

- Бяхте избран за национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки на Откритото първенство на Франция „Ролан Гарос". С какви надежди отивате на този голям турнир?

- Надеждите и очакванията са ми за едно добро представяне от страна на нашите състезатели, имайки предвид последни им резултати и играта, която показват в момента. Вярвам , че те са здрави и ще бъдат в оптимална си форма.

 

- Каква ще бъде вашата основна задача?

- Една от основните ми задачи е, подкрепа и съдействие на треньорския екип и състезателите по време на турнира. Присъствие на всички мачове, анализ при необходимост (защото те пътуват някой от тях с личните си треньори , а други са част от ITF - отбора).

Анализът на тяхната игра и представянето им на турнир от големия шлем, където са подставени под най - високо напрежение, ще ни позволи да вземем правилните решения за включването им в националните гарнитури за мъже и жени, където тенденцията е подмладяване и приемственост в отборите.


- Как виждате развитието на младите български таланти?

- Самия факт, че България има такова силно присъствие на втори пореден турнир от Големия шлем през тази година, показва, че усилията които полагат играчите, техните треньори, спонсори и БФТ са в правилна посока и се развиват много добре. Почти всяка седмица имаме отличия на български тенисистите в състезанията от Тенис Европа и ITF. Това означава много за нас, мотивира ни да търсим и създаваме повече условия и възможности за продължение на тяхното развитие.

 

- През миналата година бяхте капитан на нац. отбор за девойки на България до 18 г., който спечели европейската титла. Връщате ли се отново към този велик момент?

- Незабравим момент за мен, най-вероятно и за целия отбор. Изключително представяне на целия екип, което ни дава основание и надежди за преливането им в женския национален състав. Този отбор девойки, както и силното поколението което идва след тях, показва, че България ще има много силно присъствие при девойките и жените в следващите години.


- Бяхте треньор на националния отбор жени за Купа „Били Джийн Кинг". Как ще коментирате българското представяне?

- Нашата цел беше постигната, дори при малко повече шанс, бяхме на един гейм от класирането за Play- off за изкачване в по-горната група. Отличното включване и приноса на младите състезателки, показа, че потенциала на отбора наистина е по-голям и има реални шансове да се бори за изкачване.

 

- Разкажете малко повече за себе си, как започнахте да се занимавате с тенис?

- За мое голямо щастие съм израснал и съм възпитаник на Пазарджишката тенис школа, мой първи треньор е баща ми Илия Атанасов. В последствие съм имал възможността да работя със доайена на тениса в Пазарджик, господин Борислав Стефанов. Тук искам да благодаря на всички хора, който са допринесли с помощта си за моето развитие като състезател и впоследствие като треньор.


- Работите в ТК „Изида", гр. Добрич. С колко и какви деца работите?

- Работя с най- добрите състезатели на тенис клуб Изида, както и с подрастващите такива. Изключително съм благодарен на колегите ми, ръководството на клуба за отличните условия, прекрасния микроклимат и професионални отношения в нашия клуб. В момента имаме над 20 картотекирани състезатели и около 80 деца в тенис училището.

 

- Какви са амбициите на ТК „Изида"?

- Амбициите са ни за увеличаване на броя на децата в тенис училището и създаване на по-широка основа за подбор. Привличане на нови колеги треньори и постоянно повишаване на нивото на нашите най-добри състезатели.


- Какво ще си пожелаете в професионален план?

- На първо място най-вече здраве. Останалото е въпрос на работа и време за постигане на мечтаните резултати!

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки