Шави Ернандес: Пике и Алба осъзнаха кога е правилното време да си тръгнат

„Когато трябва да вземеш решения, противоречащи на желанието на даден играч, става трудно“, заяви треньорът на Барселона

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес разкри колко трудно му е било да вземе решенията за мястото на двама от ветераните в клуба Жерар Пике и Жорди Алба.

„Когато трябва да вземеш решения, противоречащи на желанието на даден играч, става трудно“, заяви Шави пред телевизия Esport3, цитиран от БТА.

„Трябваше да кажа на Пике да отстъпи назад и че ще играе по-малко. Беше ми трудно да спя вечер, защото с него преживяхме забавни моменти“, добави специалистът за времето, когато бе съотборник с Пике.

Относно Жорди Алба, Шави Ернандес заяви, че след първоначалното раздразнение, футболистът е реагирал позитивно на новата си роля в състава.

„С Жорди имах чувството, че все едно се провалям като приятел, но трябваше да поставя отбора като приоритет. Това се случи и с мен и Луис Енрике. В началото не разбираш и имаш чувството, че трябва да играеш повече след толкова години като титуляр. Жорди се ядоса и аз го разбирам. Но по-късно имахме групов разговор и той потвърди, че е отдаден на 100 процента на отбора. Така беше, а също и с Пике. Те осъзнаха кога е правилното време да си тръгнат“, коментира старши треньорът на Барселона.

С Барселона се разделя и друг от ветераните Серхио Бускетс, въпреки желанието на Шави той да остане в състава.

Още от Барселона

Треньорът на Барса не бе напълно удовлетворен от представянето на отбора си

Шведът може да се завърне в Испания

Крилото може да се озове на "Ноу Камп" през лятото

Ла Лига определи тавана за всеки клуб

Деко заяви, че скоро треньорът ще подпише нов договор

Бранителят на каталунците даде интересно интервю

Грузинецът попада в плановете на каталунците

Спортният директор призна, че трансферният прозорец е бил труден за клуба

Групите в тазгодишното издание на турнира ще станат ясни днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки