Балъков: България е страната, която най-малко инвестира в спорта

Българският феърплей във футбола е малко различен от европейския, обяви треньорът на Септември

Балъков: България е страната, която най-малко инвестира в спорта

"След малко започва финалът в "Лига Европа" – дано сте видели на какъв стадион ще се играе в Будапеща. Има 5-6 държави като Унгария, които инвестират над 1,2% от бюджета си във футбола, не в спорта, а във футбола само! България на този фон е с 0,06%! Ние сме държавата, която най-малко се интересува от спорт и това трябва да се промени", коментира старши треньорът на Септември Красимир Балъков загубата с 0:1 от Спартак Варна, вследствие на която тимът му отпадна във Втора лига.

"Мога да потвърдя думите на Димитър Димитров-Херо, че Септември игра абсолютен феърплей в плейофите за оставане, но в другите мачове имаше един дълбок български феърплей, който е различен от европейския. Не искам да влизам в подробности, нито ми е работа, нито съм органа", възмути се вълшебният полузащитник на германския Щутгарт от втората половина на 90-те години. Той направи препратка към драматичния финал на Бундеслигата, при който Байерн стана шампион буквално под носа на Борусия Дортмунд, който загуби на своя стадион от Майнц, който пък не играеше за нищо. Според него българският футбол ще го бъде, когато и държавата се вдигне.

Той отказа да коментира бъдещето си в Септември, но подчерта, че води разговори с ръководството и в клуба се работи правилно, има много таланти с потенциал, който трябва да се развива, и е готов винаги да помага, дори и да не остане на поста старши треньор. 

„След мача Септември изпада, но при положение че всички мачове се играят по едно време, ние бяхме длъжни да дадем всичко от себе си. Единствено мога да бъда доволен от този мач. Това беше най-добрия ни мач. Освободени, без напрежение. Опитаха се, дадоха всичко от себе си момчетата. Ако продължават така, догодина отново ще влязат в efbet Лига“. Работата ни е да се занимаваме с футболистите, да се опитваме да ги балансираме психически, да им обясним, че няма нищо страшно. В спорта един печели, друг губи. Когато футболистите са освободени психически, можем да извлечем максимума през 90-те минути“, завърши четвъртият в света от САЩ'94. 

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки