Треньор потвърди, че Бензема напуска Реал

Мадридчани искат Кейн или Влахович за заместник на нападателя

Треньор потвърди, че Бензема напуска Реал

Личният треньор на Карим Бензема потвърди слуховете, че нападателят ще напусне Реал (Мадрид) това лято.

Ден, след като трансферният гуру Фабрицио Романо съобщи за предстоящата раздяла, Хавиер Аталая също намекна за такава.

"Благодаря ти, Карим! Благодаря ти за всичко, което правиш. Благодаря, че ни караше да се усмихваме. Където и да отидеш, ще останеш легенда. Бензема, ти си най-добрият играч в историята. 14 години съм с теб в Мадрид. Ще остана с теб, където и да отидеш. Благодаря ти! Ти дойде тук като дете, а ще си тръгнеш като легенда", пише наставникът на Бензема, към когото сериозен интерес има Ал-Итихад.

Клубът от Саудитска Арабия предлага на френския таран годишна заплата в размер на 100 милиона евро и е много вероятно да успее с трансфера, считат медиите в Испания.

Междувременно в-к „АС“ съобщи, че Реал (Мадрид) иска за негов заместник Хари Кейн. Според изданието, от „Бернабеу“ са готови да платят 115 милиона евро за звездата на „шпорите“.

„Ръководството на Реал все още преценява потенциалните подсилвания на позицията централен нападател. Реал има два варианта. Първият е закупуването на реномиран нападател, който ще струва поне 100 милиона евро. Друга възможност е Реал да се спре на по-евтин футболист, независимо дали е млад централен нападател или опитен играч, който би бил решението до края на следващия сезон. През лятото на 2024 г. мадридският клуб ще се опита да вземе Ерлинг Холанд от Манчестър Сити или Килиан Мбапе от ПСЖ.

Освен Кейн, ръководството на Реал следи нападателя на Ювентус Душан Влахович и Гонсало Рамос от Бенфика.

„Лидерите на Реал искат Кейн и са готови да предложат 115 милиона евро на Тотнъм за капитана на лондонския клуб. Проблемът може да е желанието на Кейн да остане във Висшата лига, тъй като той планира да счупи рекорда на Алън Шиърър за най-много голове в английския шампионат. Скаутите на Реал оценяват високо английския нападател и ще направят всичко, за да го привлекат в Мадрид през летния трансферен прозорец. В такъв случай Реал ще доведе Мбапе през лятото на 2024 г., който ще играе в тандем с Кейн“, пише „АС“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки