Олмо продължи договора си с РБ Лайпциг

Испанецът ще остане при "биковете" до 2027 година

Олмо продължи договора си с РБ Лайпциг

РБ Лайпциг обяви официално, че звездата на тима Дани Олмо удължава договора си с клуба до 2027 година. Контрактът на испанеца изтичаше догодина, но двете страни в крайна сметка са стигнали до споразумение за продължаването му.

Олмо обяви в кратко видео в социалните мрежи, че е щастлив да остане в клуба и няма търпение за финала за Купата на Германия в събота срещу Айнтрахт (Франкфурт), като прикани феновете на “биковете” за подкрепа.

"Много сме щастливи, че можем да обявим това важно кадрово решение преди финала за купата в събота. Дани Олмо е важен играч за нашия отбор. Той внася специални качества в отбора, защото освен техниката и голмайсторските си способности притежава и високо ниво на интелигентност в играта, което го прави един от най-добрите играчи в Бундеслигата", заяви пък спортният директор Макс Еберл.

Така 25-годишният офанзивният играч ще носи фланелката на РБ Лайпциг и през следващия сезон, като има за тима 122 мача и 21 гола. Дани Олмо премина в немския клуб от Динамо (Загреб) през януари 2020 г. и веднага се превърна в ключов играч за “биковете”. Твърди се обаче, че в хода на преговорите за удължаването на договора Олмо си е осигурил клауза за напускане през следващата година, като според трансферния експерт Фабрицио Романо тя е 60 милиона евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки