Джокович на четвъртфинал в Париж, още няма загубен сет (ВИДЕО)

Вижте подробности

Джокович на четвъртфинал в Париж, още няма загубен сет (ВИДЕО)

Сръбският тенисист Новак Джокович продължава уверено към четвъртфиналите на "Ролан Гарос", след като се наложи над перуанеца Хуан Пабло Варияс с 6:3, 6:2, 6:2 за час и 57 минути игра. Така той все още не е загубил сет в турнира до момента.

Сърбинът започна колебливо само в първия сет на свой сервис, когато Варияс, който е под номер 94 в световната ранглиста на АТП, получи възможност за пробив, която пропусна. След това Джокович сам направи два пробива и поведе с 4:0 в първата част. Перуанецът направи един рибрейк, но това бе крайно недостатъчно и той отстъпи с 3:6.

 

Във втория сет картината се повтори, като носителят на 22 титли от турнирите на Големия шлем успя два пъти да пробие съперника си, за да поведе с 5:1 и затвори частта при 6:2.

Нищо не се промени и в третата част, като след 1:1 Джокович отново натисна и доведе геймовете до 5:1. Варияс, който вече е изключително популярен в родината си, взе подаването си, но в крайна сметка отстъпи отново с 2:6.

"Той е специалист на тази настилка и се радвам много на прогреса му в последните години. Аз също се чувствам добре. Може би не така като преди 10 години и трябва да се съобразявам повече с тялото си. Надявам се един ден и синът ми Стефан, който е тук, да играе на този турнир", каза сърбинът след успеха. Той смята, че играе най-добрия си тенис в точния момент на турнира.

Това е 17-и четвъртфинал на Новак Джокович на "Ролан Гарос", което е рекорд. Успехът бе и негов 18-и пореден на турнирите от Големия шлем.

На четвъртфиналите Джокович ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов. Двамата са изиграли 9 мача помежду си, като сърбинът има 8 победи, а единственият успех на руснака е от "Мастърса" в Париж през 2018 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки