Селта оцеля в Ла Лига след победа над шампиона Барселона, Вейга с изумителен мач (ВИДЕО)

Младата звезда на галисийци вкара два гола

Селта оцеля в Ла Лига след победа над шампиона Барселона, Вейга с изумителен мач (ВИДЕО)

Селта Виго оцеля в Ла Лига, след като спечели с 2:1 срещу Барселона в последния кръг за сезона в Ла Лига. В големия герой за галисийци се превърна звездата на тима Габри Вейга, който вкара и двете попадения във вратата на „блаугранас“, като вторият гол бе особено красив. Почетното попадение за Барса реализира Ансу Фати.

Барселона вкара гол в 11-ата минута чрез Франк Кеси, но попадението след намесата на ВАР не бе зачетено заради засада на халфа при подаването към него от страна на Роберт Левандовски.

В 22-ата минута Харис Сеферович стреля с глава, но Марк-Андре тер Стеген направи трудно спасяване.

Четири минути по-късно Барселона пропусна нова страхотна възможност да поведе в резултата. Франк Кесие получи хубаво подаване в наказателното поле на Селта и бе изведен сам срещу Иван Вияр, след което стреля, но вратарят на домакините успя да спаси.

Селта организира бърза контраатака в 26-ата минута, при която Карлес Перес реши да стреля, но слабо и право в ръцете на Тер Стеген.

Минута по-късно Франк Кесие имаше страхотен шанс. Той се извиси над всички в наказателното поле на Селта и стреля мощно с глава, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Иван Вияр.

Оскар Родригес получи подаване на границата на наказателното поле на Барселона в 38-ата минута, след което стреля, но топката премина на сантиметри встрани от левия страничен стълб на вратата на Тер Стеген.

Роберт Левандовски отправи много мощен удар от разстояние в 40-ата минута, но топката се спря в левия страничен стълб на вратата на Иван Вияр.

Селта Виго поведе с 1:0 в 42-ата минута, когато Харис Сеферович комбинира с Габри Вейга, който бе изведен на страхотна позиция в наказателното поле на Барселона и с премерен удар прати топката покрай Тер Стеген в неговата врата.

В първата минута на добавеното време на първата част Карлос Домингес посрещна отскочилата топка извън наказателното поле на Барселона и стреля, но Тер Стеген се намеси и спаси.

Селта Виго удвои своята преднина в 66-ата минута, когато Габри Вейга с много нестандартен диагонален удар вкара топката в горния десен ъгъл на влезлия през второто полувреме на вратата на Барселона Иняки Пеня, като преди да влети в мрежата топката срещна и десния страничен стълб.

Барселона намали своя пасив в 80-ата минута, когато Усман Дембеле центрира в наказателното поле на Селта, където Ансу Фати отблизо вкара топката във вратата на Иван Вияр.

В третата минута на добавеното време на срещата Иняки Пеня направи страхотно спасяване, отразявайки снаряда насочен към десния му ъгъл от Карлес Перес.

Селта се спаси с 43 точки на тринадесето място, докато шампионът Барселона завърши сезона с 88 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки