Рома си осигури място в Лига Европа след успех над Специя (ВИДЕО)

"Римските вълци" ще играят във втория по сила европейски турнир

Рома си осигури място в Лига Европа след успех над Специя (ВИДЕО)

Рома се наложи над Специя с 2:1 в двубой от 38-ия кръг в италианската Серия А. „Джалоросите“ успяха да се преборят за място в Лига Европа от следващия сезон, докато Специя запазва елитния си статут, след като Верона претърпя поражение срещу Милан.

Димитриос Николау даде аванс на гостите от Специя след асистенция на бившия футболист на Левски Меди Бурабия, но Рома достигна до обрата чрез головете на Никола Залевски и Пауло Дибала, който бе точен от дузпа в края на двубоя.

Рома завършва кампанията на 6-о място с актив от 63 пункта, докато Специя остава 17-и точно над чертата с актив от 31 точки.

Специя търсеше гола още в първите минути на срещата, след като започна по-активно и по-агресивно от своя опонент. Агресията и пресата на „белите“ даде резултат в 6-ата минута, след центриране на Меди Бурабия в наказателното поле на Рома Димитриос Николау отигра от трудна позиция, за да прати топката във вратата на „джалороси“.

Рома можеше да изравни десет минути по-късно, когато Стефан Ел Шаарауи получи топката на границата на наказателното поле на Специя и изпрати мощен изстрел, който обаче рикошира в напречната греда.

Ел Шаарауи комбинира с Никола Залевски, който с мощен и плътен изстрел от далечна дистанция не остави никакви шансове на Йерун Цут да отрази и по този начин възстанови паритета в 43-ата минута.

В началните минути на второто полувреме темпото бе ниско, а двата отбора не успяха да отправят точен изстрел по посока на някоя от двете врати.

Келвин Амиан извърши нарушение в собственото си наказателно поле, заради което посочи бялата точка в 87-ата минута, а футболистът на Специя получи втори жълт и респективно червен картон. Пауло Дибала се нае с изпълнението на дузпата и реализира, за да изведе Рома отново напред в резултата.

В друг двубой, който се изигра по същото време Аталанта се справи с Монца, побеждавайки го с 5:2 и така и ще играе в Лига Европа през следващия сезон, завършвайки на 5-о място с актив от 64 точки. Монца пък приключва кампанията на 11-а позиция с 52 пункта.

Болоня пък се справи с Лече с 3:2 като гост в друг двубой, който се изигра по същото време. Болоня приключва кампанията на 9-а позиция с 54 точки, докато Лече завършва 16-и с 36 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки