Джошуа предложи реванш на Дилиън Уайт

Скоро може да гледаме нова страхотна битка

Джошуа предложи реванш на Дилиън Уайт

Дилиън Уайт официално получи предложение за реванш срещу Антъни Джошуа, обяви промоутъра на Ей Джей, Еди Хърн. Уайт е определен като втория опонент при опита на бившия световен шампион да се върне към върха. След две загуби от Олександър Усик Джошуа вече излезе на ринга и победи Джърмейн Франклин през април.

„Офертата беше направена на Дилиан през уикенда. Очакваме неговия отговор на това и ще говорим днес“, каза шефът на Matchroom Boxing каза пред Би Би Си. Хърн има временно запазена O2 Arena за 12 август за предложеното второ излизане на Джошуа за годината.

И той се надява, че това ще доведе до достатъчно интерес за бой през декември с бившия крал на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър.

„Нашият план, който подчертахме, е Ей Джей да се боксира на 12 август и през декември отново срещу Дионтей.“Джошуа и Уайт, съответно на 33 и 35 години, за първи път се сблъскаха един с друг при аматьорите през 2009 г. Уайт излезе победител от първата им среща, въпреки че беше нокаутиран в професионалната им среща шест години по-късно.

„Дилиън има голяма стойност в реванша. Това не е съперник за Джошуа, а голяма битка между двама играчи в тежка категория от световна класа и големи британски имена. Преговорите ще бъдат трудни, но и Ей Джей, и Уайт искат битката.“

В отделно интервю за iFL TV Хърн каза: „Това е голяма битка. Дилиън е голямо име в дивизията. Мисля, че тези момчета са далеч от масовите битки. Ако Дилиън не се бие с Ей Джей, трябва да му намерим друга битка и това е мястото, където започва да става трудно. Особено ако не са Анди Руис или Жилией Жан. Мисля, че тези играчи от световна класа, които са извън тези битки за елитни пари, са в малко трудно положение. Надяваме се, че можем да сключим сделка за Дилиън, от която той е доволен и иска да се бие и иска тази възможност. Но очевидно той също ще има своите искания“, завърши Хърн.

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки