Топузаков: Всяка победа над ЦСКА е сладка

„Младите ще са в група и за дербито“

Топузаков: Всяка победа над ЦСКА е сладка

Треньорът на Левски Елин Топузаков разкри какво е състоянието на футболистите, които имаха проблеми преди дербито с ЦСКА утре.

"Състоянието на Рикардиньо е по-добро и той тренира. Асен Митков също преодоля болката. Филип Кръстев все още има неразположение в коляното, но се надявам в часовете до мача това да отшуми. Само Билал Бари и Хосе Кордоба със сигурност ще пропуснат мача. Другите трябва да бъдат на разположение", коментира специалистът на пресконференцията си.

"Левски има 20 добри футболисти. Отговорността и решенията за състава са мои", отсече Топузаков.

"Мотивацията не е толкова на преден план преди такова дерби, колкото психическото състояние на играчите. Надявам се да ги предразположим футболистите. Пожелавам си да успеем да преодолеем по-слабите моменти и да се възползваме от по-силните", каза още той.

"ЦСКА са доста добър отбор, неслучайно са претендент за титлата. Те ще успеят да заменят отсъстващите играчи с достойни заместници. Излизаме с респект към тях. Но щ есе опитаме да наложим нашия стил и да спечели. Всяка една победа над ЦСКА е сладка, независимо от класирането", смята треньорът.

"Не вярвам да има треньор на Левски, който не иска отборът му да играе нападателно. Напоследък специалистите коментират, че качеството на дербито не е високо. Това е така, защото резултатът е най-важен и преобладава напрежението", каза още Топузаков, който призна, че тимът му работи да изчисти колебанията при центриранията пред вратата.

"Имаме двама изпълнителни на дузпи, които след всяко тренировка бият по 10-15 дузпи. В такива мачове не е толкова важна техниката, а психологическото състояние на играчите и те да са хладнокръвни", каза още той.

Той коментира и преместването на баража за Лигата на конференциите с ден напред, което може да засегне отбора му.

"Това променя всичко. Не мисля, че сме равнопоставени, независимо дали става въпрос за нас или ЦСКА 1948. Арда или Славия ще имат ден повече да почивка и възстановяване. Но за мач в събота с променя всичко - тренировъчен план, програма. Не е приятно", призна треньорът.

"Младите футболисти ще се част от група и в дербито, както и евентуално за баража. Аз ги познавам добре от втория отбор. Радвам се, че в Разград младата вълна показа, че издържа на напрежението и емоциите. Имаме добри деца в школата, трябва постепенно да ги интегрираме в първия отбор", завърши Елин Топузаков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки