Юнайтед вдъхновил Холанд да мечтае за Шампионската лига

Цял живот съм мечтал и съм мислил за спечелването на Шампионската лига, казва нападателят

Юнайтед вдъхновил Холанд да мечтае за Шампионската лига

Мачът за трофея в Шампионска лига Манчестър Сити – Интер ще се играе на 10 юни, събота, от 22:00 часа на стадион „Ататюрк Арена“ в Истанбул, а острието на английския тим Ерлинг Холанд изглежда няма нищо против голямото съперничество между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. В навечерието на финала с Интер норвежкият нападател на "гражданите" разкри, че е мечтал да вдигне трофея от Шампионската лига от 7-годишен. Вдъхновен именно от триумфа на Юнайтед през 2008 г. срещу Челси (1-1, 6-5 при дузпи), на финала, игран в Москва, разказва "Труд".

„Цял живот съм мечтал и съм мислил за спечелването на Шампионската лига – това е моя мечта, откакто се помня. През 2008 г. видяхме Манчестър Юнайтед срещу Челси и след това, накрая, празненството на победителите.  Оттогава ми хрумна, че някой ден и аз ще мога да празнувам такъв триумф. Сега съм много близо", каза голмайсторът на Пеп Гуардиола в интервю за BBC.
Холанд дори беше заснет да си тананика химна на Шампионската лига в колата, докато носеше фланелка на Ред Бул Залцбург: „Обичам това състезание и обожавам песента, затова я слушах!".

22-годишният нападател не се съмнява, че Манчестър Сити го купи от Борусия Дортмунд миналото лято, за да спечели най-накрая най-желания трофей в Европа.

„Те спечелиха Висшата лига два пъти подред, преди да дойда тук, те знаят как се печели Висшата лига. Единственото нещо, което им липсва е Шампионската лига, така че можете да прочетете между редовете - тук съм с причина", е убеждението на норвежкия национал.

Треньорът Симоне Индзаги е подготвил специален план в Интер, за да спре нападателя на Манчестър Сити. Две стегнати отбранителни линии и централни полузащитници, натоварени да блокират Де Бройне и Грийлиш.

Един от основните ключове към съботния финал от 22:00 часа в Истанбул ще бъде как Интер ще успее да спре Холанд. Той вкара 12 гола в 10 мача в лигата този сезон и е основната заплаха за вратата на Онана.

Gazzetta dello Sport се опита да напише домашното на Симоне Индзаги и да разбере как той ще спре 22-годишния норвежец. Това ще бъде комплексна, отборна работа, при която защитниците и халфовете ще изграждат „клетка” и ще го спират с живи „вериги” по пътя към вратата. 

По някакъв начин това е мисия, подобна на тази, която Жозе Моуриньо и нерадзуритеимаха на финала през 2010 г. срещу холандеца Ариен Робен.
Няма да е само мисията на тримата стопери да блокират 1,94-метровия блондин. Защитникът, който ще го пази, ще бъде избран между Бастони и Ачерби, може би дори чрез ротация. „Ще взема пример от Рюдигер, за да го спра, без комплекси и с нужното напрежение“, заяви Бастони преди дни. 

Централните халфове Барела и Чалханоглу (фаворит пред Брозович) също ще имат важна мисия тук. Точно както крайните защитници в схемата 5-3-2 във фазата на защитата трябва да "хванат" пасовете на Де Бройне и Грийлиш към Холанд.
И легендата Ариго Саки посъветва Индзаги как да реши "проблема" с Ерлинг Холанд: 

„Шегувам се, бих казал, че ще е необходима снайперска пушка. Но сериозно казано, Интер трябва да внимава в средата на терена, където ще останат по-ниските, като се фокусират върху норвежеца. Необходима е по-висока защита и по-агресивен пресинг, за да не се натискат централните защитници. 

Ако Сити спечели халфовата линия, те ще имат много притежание на топката и тогава Интер ще страда. Холанд ще се възползва от повече топки и ще бъде голям проблем за вратата на Онана".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки