Любо Ганев изчисти недоразуменията между Соколов и националния отбор

Президентът на Българската федерация по волейбол проведе среща с диагонала

Президентът на Българска Федерация Волейбол (БФВ) Любомир Ганев проведе лична среща с лидера на мъжкия национален отбор Цветан Соколов. След нея стана ясно, че през следващата седмица, след прибирането на националите от турнира от Волейболната лига на нациите (VNL) в Япония, медицинският щаб на националния отбор и Цветан Соколов ще изготвят съвместна програма за възстановяването на състезателя.

"Проведохме изключително конструктивна среща с него, на която бяха изчистени получилите се недоразумения - съобщи пред официалния сайта на БФВ Ганев. - Както вече казах - всичко е било заради недостатъчно добра комуникация. Преди началото на подготвителния период Соколов е провел разговори с членове на щаба и е споделил своето притеснение от моментното си физическо състояние. А в тази връзка и съмнения за своята полезност към отбора в седмиците на Волейболната лига на нациите. На тази база е взето и решение да не му бъде изпращана повиквателна за първия турнир през тази година - с цел да бъдат проведени възстановяване и подготовка за предстоящите най-важни състезания през 2023 година. Още веднъж ви казвам - недоразумение заради недостатъчно добра комуникация. Но това е в миналото, а ние гледаме в бъдещето - заедно."

Освен участието в Лига на нациите, пред националите тази година предстои Европейско първенство във Варна, както и олимпийска квалификация в Китай.

"След като програмата бъде изготвена, вярвам, че Соколов ще може да се възстанови напълно и да проведе пълноценна подготовка, за да бъде в състояние да помогне на отбора в изключително важните турнири до края на годината. Разчитаме много на Цецо да бъде лидер на отбора в изключително отговорната година за българския волейбол и очакваме неговото включване в подготвителния процес - продължи Ганев. Нашето голямо желание е всички боеспособни и най-добри волейболисти да бъдат под знамената. Знаете, че през август и септември сме домакини на най-голямото спортно събитие в България за 2023 година. - Европейското първенство за мъже. След това ни предстои и Олимпийската квалификация за Игрите в Париж. Отборът ни показва част от сериозните си заложби още на старта на Лигата на нациите. Поздравявам момчетата за чистата победа над Словения и за раздаването в петгеймовата битка с Полша. Имаме вяра в отбора, а той е пределно мотивиран да радва българската публика. Сигурен съм, че това ще стане, когато може да разчитаме на най-добрите, които да дават най-доброто от себе си и сърцето си за българските фенове", добави президентът на БФВ.

Още от Волейбол

Вижте какво каза треньорът на волейболистите преди Олимпийската квалификация

Вероника Иванова определена за най-добър нападател

Догодина започваме подготовка за Лигата на нациите, обяви селекционерът

И Пуерто Рико удари отбора на Мичели

Втори остана Нефтохимик

Вижте отбора ни

"Лъвиците" загубиха с 2:3 в олимпийска квалификация

Сбъдната мечта на Соня, Дария, Ивет, Ива, Катерина, Ралица, Михаела и Михаела

Бихме Перу с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки