Пини Гершон: Можеше и да е по добре, но можеше и да е по-зле

Жребий като жребий. Можеше и да е по-добре, но можеше и да е по-зле. Сигурен съм, че всичките ни съперници ще имат трудност с нас. На всеки можем да се опънем, заяви Пини

Треньорът на мъжкия баскетболен отбор на България Пини Гершон не остана притеснен от тежкия жребии и според него, играчите в тима са доказали, че могат да се справят в тази ситуация.

"Жребий като жребий. Можеше и да е по-добре, но можеше и да е по-зле. Сигурен съм, че всичките ни съперници ще имат трудност с нас. На всеки можем да се опънем. На нас ни трябва само една победа, за да попаднем сред първите три в групата и ще се класираме за следващата фаза. Много трудно е, тъй като най-вероятно ще трябва да бъде срещу домакините още на откриването", коментира жребия Пини пред българската федерация. 

Но и в квалификациите попаднахме в много сериозна група и успяхме. Все пак по-добре да имаме труден жребий на Европейското първенство, отколкото да не сме се класирали и да играем в допълните квалификации. Много по-трудно щеше да ни е да ако бяхме в групата с Италия и Франция и да се броим да вземем последната свободна квота за Европейското първенство.”
Както е известно, на тегленето на днешния жребий България попадна в тежка група с домакините Полша, с Литва и Турция.

Още от Баскетбол

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Старозагорци записаха трета поредна загуба в НБЛ

"Сините" победиха с 19 точки разлика, след като на моменти водеха с над 30

Не е лесно да се подберат само няколко имена, при положение, че заслужаващите почести са много повече.

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Вижте подробности

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Вижте всички резултати и класирането в НБА

Националът ни наниза 23 точки за победата над Макаби

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки