Поветкин остава претендент номер едно за световната титла по бокс

Ръководството на Международната боксова федерация (IBF) излезе с решение за ситуацията с отложения двубой за световната титла между украинецът Виталий Кличко и руснакът Александър Поветкин. Въпреки отказа на Поветкин да излезе на ринга срещу Кличко поради контузия, претендентското място на руснака ще бъде съхранено. Ръководителите на IBF постановиха, че Поветкин разполага в срок до 13 септември 2009 г. да се изправи срещу действащия световен шампион, съобщи Федерацията по професионален бокс на Русия

Поветкин остава претендент номер едно за световната титла по бокс
Ръководството на Международната боксова федерация (IBF) излезе с решение за ситуацията с отложения двубой за световната титла между украинецът Виталий Кличко и руснакът Александър Поветкин.  Въпреки отказа на Поветкин да излезе на ринга срещу Кличко поради контузия, претендентското място на руснака ще бъде съхранено. Ръководителите на IBF постановиха, че Поветкин разполага в срок до 13 септември 2009 г. да се изправи срещу действащия световен шампион, съобщи Федерацията по професионален бокс на Русия.

„Изключително признателни сме към президента на IBF Мериан Мухамед, която съумя да се ориентира в ситуацията и взе най-доброто решение, което няма да ощети нашите и интересите на шампиона”, съобщи мениджърът на Поветкин Владимир Хрюнов. „Александър сега преминава през лечебен курс в Центъра за възстановителна медицина и рехабилитация – Росздрав, като съвсем скоро ще пристъпи към пълноценна подготовка”.

Срещата между Кличко и Поветкин трябваше да се състои на 13 декември тази година, но руският боксьор контузи глезена си по време на тренировка. Последвалите медицински изследвания посочиха, че той няма да бъде способен да се бие в определената за мача дата.    
Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки