Дуелът на титаните в АМФЛ

В дъждовната петъчна вечер се изигра изтеглената футболна среща от 22 –ият кръг на „Аматьорската мини футболна лига(АМФЛ)”. В 22:00 часа главният съдя на мача Красимир Корсачки даде началото на една от най- възловите битки в първенството. Очакваната с голям интерес среща между „AC Ferion” и „Добрич” се превърна в истинска битка на титани. Не познаващите загуба водачи от „Добрич” срещнаха осигурилите си вече бронзовите медали „AC Ferion” . С оглед на показаното през сезона „AC Ferion” се очертаваха като единствените, които можеха да сложат прът в колелата на добре смазаната машина на добричлии преди решителната среща с Павлово в последния кръг.

В дъждовната петъчна вечер се изигра изтеглената футболна среща  от 22 –ият кръг на „Аматьорската мини футболна лига(АМФЛ)”. В 22:00 часа главният съдя на мача Красимир Корсачки даде началото на една от най- възловите битки в първенството. Очакваната с голям интерес среща между „AC Ferion” и „Добрич” се превърна в истинска битка на титани. Не познаващите загуба водачи от „Добрич” срещнаха  осигурилите си  вече бронзовите медали  „AC Ferion” . С оглед на показаното през сезона „AC Ferion” се очертаваха като единствените, които можеха да сложат прът в колелата на добре смазаната машина на добричлии преди решителната среща с Павлово в последния кръг.

Епичният двубой започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в катастрофата  край град Ямбол. „AC Ferion” започнаха в състав Християн Кунчев, Божидар Вирчев, Пламен Нуцов, Борислав Наков, Цветко Симов, Методи Славков и Павлин Петров, а за „Добрич” излязоха Борис Митков, Йордан Дутев, Андрей Андреев, Николай  Богданов, Тихомир Желев, Димитър Радушев и Ивайло Великов. По късно в игра за  „AC Ferion” се появиха Константин Василев, Лъчезар Петрунов и Димитър Харизанов, а за „Добрич” - Михайл Иванов и Радослав Енчев.

Мачът тръгна спокойно без излишни рискове  и от двата отбора. Опитваха се предимно удари от далечно разстояние, но и двамата вратари бяха безгрешни в отиграванията си. „Добрич” играха в познатата си схема и състав, а „AC Ferion” излязоха в дербито с променена тактика. Универсалният играч Пламен Нуцов  беше прекроен от централен защитник в централен нападател. Понесли тежка загуба през есенният полусезон  „AC Ferion” изневериха на стила си и не бяха по- активния и атакуващ отбор. Отборът с най- много удари към противниковата врата в първенството се беше прибрал в собствената си половина и разчиташе предимно на контраатаки. В една такава атака в 10 минута Цветко Симов премина през двама футболисти на „Добрич” и подаде на непокрития Методи Славков, който с първият си удар към вратата откри резултата. След кратко затишие и няколко пропуска и пред двете врати в 33-та минута Павлин Петров от  „AC Ferion” злополучно се опита да изчисти прострелно центриране към вратата и си отбеляза ефектен автогол. „AC Ferion” още не се бяха осъзнали от гола и „Добрич” им нанесоха още един удар. След грешка в центъра на терена последва мълниеносна атака за „Добрич”  и останалия не покрит Ивайло Великов покачи за 2:1 в 34-тата минута. Последва моментална смяна за „AC Ferion”, като в игра влязоха Димитър Харизанов и Лъчезар Петрунов. Опиянени от еуфорията след двата бързи гола „Добрич” допусна в опасна близост до вратата си току що влезлият Димитър Харизанов и той не се забави в отиграването си и изравни резултата в 35-тата минута.

През втората част „Добрич” се хвърлиха веднага да пресират противника си, като показаха завидна физическа подготовка. „AC Ferion”  върнаха Пламен Нуцов на познатата му позиция, като централен защитник и заиграха още по- дефанзивно. След тоталната преса „AC Ferion” трудно изнасяха топката и допускаха повече грешки в защита, но Християн  Кунчев успяваше да опази вратата си от головите положения, като на два пъти му помогнаха и гредите. Но пресата оставяше много свободни пространства за ферионци. Макар че не играеха с чист централен нападател всички от халфовата линия имаха   шансове да вкарат, но стражът на „Добрич” Борис Митков не остана длъжен на колегата си и извади невероятни положения. В края на двубоя се получи двуостра игра като и двата отбора се редяха да пропускат пред противниковата врата и когато мачът вървеше към закономерно равенство Цветко Симов с премерен далечен удар от тъч линията вкара гол за 3:2 в 67-мата минута. В оставащите 3 минути от редовното време и в дадените 2 минути продължение „Добрич” имаха на два пъти шансове да изравнят резултата, но добри намеси на вратарят и защитниците не позволиха това да се случи. Така  „AC Ferion” взеха престижна победа за самочувствие и върнаха „Павлово” в битката с „Добрич” за първото място и ако няма изненади титлата ще се реши в последният кръг в деня на награждаването. „АМФЛ” пожелава успех и на двата отбора и нека по-добрият победи в битката за златото.

За равностойността на мача говори и статистиката. „Добрич” имаха 46 удара към противниковата врата, а „AC Ferion” – 41, нарушенията бяха 5 на 5, а корнерите 16 на 12 в полза на добричлии. Вратарят на „Добрич” е отразил 13 удара, докато неговият колега 11. В коректният двубой имаше само един жълт картон за играч на „Добрич” за задържане.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки