Отбор на ЮЗУ "Неофит Рилски" предостави шампионската си купа на своята катедра

На специално заседание на катедрата по "Теория и методика на физическото възпитание" към ЮЗУ "Неофит Рилски" ръководителят Стоян Иванов прие купата, спечелена от футболния отбор на благоевградския университет в Републиканското студентско първенство

Отбор на ЮЗУ "Неофит Рилски" предостави шампионската си купа на своята катедра

На специално заседание на катедрата по "Теория и методика на физическото възпитание" към ЮЗУ "Неофит Рилски" ръководителят Стоян Иванов прие купата, спечелена от футболния отбор на благоевградския университет в Републиканското студентско първенство. Заседанието уважиха  целият щаб на спортната катедра, както и главните действащи лица - отборът шампион и техните ръководители проф. Васил Жечев и гл.ас. Валери Цветков.

 
Стоян Иванов който прие купата, каза, че е изключително горд от успеха на неговите  студенти и пожела на шампионите успешна изпитна сесия. Професор Васил Жечев остана още по-доволен от успеха, който е пети в историята на футболния тим от благоевградския университет и каза, че след толкова години усърдна работа с неговия колега Цветков няма как да не бъде доволен от постижението особено, като се вземе предвид жестоката конкуренция от над 20 университета, които се включиха в надпреварата.
 
По пътя си към титлата студентите от Благоевград победиха с 4:2  Европейски колеж по икономика и управление-Пловдив, Технически университет - София с 5:2 след изпълнение на дузпи и 1:1 в редовното време. На финала в Кюстендил, който изгледа ректорът на висшето училище проф. Иван Мирчев, отборът на ЮЗУ "Неофит Рилски" победи колегите си от Пловдивския университет с 5:4 отново след изпълнение на дузпи и 0:0 в редовното време. С голям принос за успеха на отбора воден от  Валери Цветков са вратарят Иван Църваришки, и полевите играчи Васко Ташев, Благой Костурков, Хамид Даутев и Андон Янкулов, които според него не трябва да играят в аматьорските групи, а дори имат място в "майсторската" група на страната ни. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки