Станаха ясни четвъртфиналните двойки за АМФЛ КУПА’09

Приключиха решителните втори срещи от 1/8-финалната фаза на ”Аматьорската Мини Футболна Лига (АМФЛ)”. Така станаха известни четвъртфиналните двойки от надпреварата

Станаха ясни четвъртфиналните двойки за АМФЛ КУПА’09

Приключиха решителните втори срещи от 1/8-финалната фаза на ”Аматьорската Мини Футболна Лига (АМФЛ)”. Така станаха известни четвъртфиналните двойки от надпреварата.


След убедителната първа победа фаворитите от „Евротур” не се наложи да играят втори мач. Съперникът им „Polygraphy.info” решиха да не се явят на мача и така „Евротур” се класираха без игра.

В най-очакваната битка се срещнаха „Чуковете” и „Чавдар”. Първата среща завърши 7:7 и се очакваше яка битка, но този път „Чавдар” излезе с оптималния си състав и победи безпроблемно с 10:5, като с 5 гола се изяви голмайсторът им Деян Николов.
Един от другите фаворити „Добрич” отново не срещнаха трудности и за втори път победи охранителите от „СОТ”, този път със 7:4. Страхотното ядро на добричлии не позволи на „СОТ” да играе играта си и с дългата резервна скамейка постигна поредната си победа.

„FC Crazy Gang” посрещна „Ливърпул България” в очаквана с голям интерес среща. Макар, че бяха загубили в първата среща с 5:2 момчетата от „Ливърпул България” оставиха много добри впечатления от играта си и се очакваше да се хвърлят в битката на живот и смърт. Така и стана, но „FC Crazy Gang” не допуснаха изненади и победиха с 7:3, като 4 гола отбеляза най-добрият на терена Християн Иванов.

В друга равностойна среща се сблъскаха „Ботев Върбово” и „AFC Bloka Huniors”. След загубата в първата среща с 6:3 „AFC Bloka Huniors” се хвърлиха да атакуват, но по-опитните футболисти на „Ботев Върбово” не  поддадоха на натиска и отново победиха с 10:6, като единственото, за което трябва да мислят е многото пропуски, които правят пред противниковата врата.

В оказалата се неравностойна двойка „Халбите” отново  разгромиха „AC Falcon”, този път с 18:5, макар да бяха дали почивка на повечето си ключови играчи. 5 гола отбеляза Красимир Тодоров, а 4 добави Явор Стоянов.

В другата неравностойна среща „ТУ-София” разпиля „Ситняково” с 15:1. Илия Шкондуров  и Цветелин Милушев отбелязаха по 4 гола, а Станислав Милушев добави 3.

Голямата изненада се оказа загубата на „Вълците” с 8:1 от „Mladost Sity”. Макар, че бяха победили в първата среща с 5:3 „Вълците” не успяха да запазят преднината си от 2 гола и бяха победени категорично от напористите нападатели на „Mladost Sity”. По два гола отбелязаха Илия Кусев, Цветелин Цветанов и Иван Желязков.

Така в четвъртфиналните двойки ще се срещнат съответно „Евротур”- „ТУ-София”, „Mladost Sity”- „FC Crazy Gang”, „Чавдар”- „Халбите” и „Добрич”- „Ботев Върбово”.

Същевременно се изигра и 23 кръг от първенството на АМФЛ’08/09.

„Sofia Nomads” победи „Челси България” със 7:6. Най-резултатен в срещата се оказа играчът на „номадите” Георги Желев с 4 гола. За пореден път „номадите” проявиха феърплей, като излязоха с намален състав, за да са по-равно с несъбралите се за срещата футболисти на „Челси България”.

В дербито на кръга „Добрич” посрещна „Интерпол”. Макар, че бяха равностойни през цялата среща момчетата от „Интерпол” нямаше смени и не успя да издържи физически. „Интерпол” губеха само с 1 гол 8 минути преди края, но до изравнителен така и не стигна. „Добрич” победиха с 7:3, като 5 гола отбеляза Ивайло Великов.

„Лешарите „ посрещнаха ”Павлово” и не успяха да поднесат изненадата на кръга. Макар че „Павлово” нямаха смени опитът им позволи да вземат ценна победа в борбата за титлата с 6:2. 3 гола отбеляза Красимир Миланов, 2 добави Георги Георгиев и 1 вкара лидерът на отбора Атанас Гаджев. За „Лешарите” и двата гола вкара Борислав Ангелков.

В мач без значение „AC Ferion” излезе без нито един атакуващ футболист срещу „Асбис”. Логично защитниците на „AC Ferion” не успяха да победят противника си и загубиха с 4:2. За „Асбис” вкараха Владимир Сахо, Андреан Стаменов, Георги Петров и Божидар Илиев,  а двете попадения за загубилите вкара Илия Ангелов. Мача ще се запомни с уникалната статистика на „Асбис ” – от 13 отправени удара към противниковата врата с 12 точни.

„Стантек” победи служебно отказалите се от участие „AC Phoenix” с 5:0. Мачът „Просокър” и „Polygraphy.info” е отложен, а „Казан Красна Поляна” почива по програма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки